Цялото ревю на „Шанел“ в Дубай

1
Добави коментар

Карл Лагерфелд представи новата ваканционна колекция на модната къща за 2014/2015 г. на изкуствен остров, който сравни с Атлантида

Преди 15-20 години не смеехме и да мечтаем за нещо такова, казва моделиерът по повод организацията на ревюто. Той уточнява, че колекцията – включваща туники и шалвари, – е правена специално за тази част на света, но се надява да се хареса и на останалите жени. Полумесецът в бижутата пък прилича на главната буква от името Chanel – и логото на модната къща.

В миналото тези колекции на „Шанел“ са били представяни в Сингапур, Венеция и двореца „Версай“. Сега сред присъстващите, освен местни кралски особи, имаше звезди като Тилда Суинтън, Ванеса Паради и Дакота Фанинг, а за настроението на гостите се погрижи Джанел Моне.

Т.нар. „круизни“ или „ваканционни“ колекции (collection croisière) допълват традиционните сезонни колекции пролет/лято и есен/зима. Появяват се с мисъл за богатата клиентела, която обикаля света с луксозни пътнически кораби, или прекарва студените месеци в по-топлите курорти по Средиземноморието.

„Шанел“ е само една от известните модни къщи, които все по-често ориентират тези модели не само към дамите, но и към силния пол. Горе е пълният 20-минутен филм от дефилето, но онлайн е качена и съкратена версия.