Битката на петте армии в драматичния финал на „Хобит-3“

4
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

Последният филм от трилогията по „Билбо Бегинс, или Дотам и обратно“ е по кината у нас от 19 декември, а основният трейлър повдига завесата към мащабите на сражението

Третата част първоначално беше кръстена на приказния роман от Толкин, предистория на „Властелинът на пръстените“, но режисьорът Питър Джаксън направи заглавието му още по-издайническо за епичните събития, които се разгръщат на финала. Сред тях е и гибелта на неколцина персонажи, вкл. дракона, когото героите не успяха да убият в предишната част, „Пущинакът на Смог“.

Сюжетът: Разгневеният Смог изсипва бушуващата си ярост над беззащитните мъже, жени и деца от Езерния град. Същевременно Торин е обсебен преди всичко от мисълта за съкровището, скрито в недрата на Самотната планина.

Предводителят на джуджетата жертва приятелство и чест, за да си върне златото, докато Билбо Бегинс неистово се опитва да го вразуми и е тласнат към отчаяно и рисковано решение.

Задават се обаче още по-големи опасности. Незабелязан от никого, освен от магьосника Гандалф, могъщият враг Саурон е пратил легиони от орки в изненадваща атака срещу Самотната планина. Когато над ескалиращия конфликт пада мрак, джуджетата, елфите и хората трябва да решат дали да се обединят или да бъдат унищожени.

Билбо се оказва принуден да се бори за живота си и да защитава своите приятели в епичната Битка на петте армии, докато бъдещето на Средната земя виси на косъм…

Цялата трилогия струва поне 745 млн. долара, но засега инвестицията се изплаща. Припомни си и подгряващия трейлър, озвучен с песента на хобита Перегрин „Пипин“ Тук от „Властелинът на пръстените“, където действието се развива шест десетилетия след приключенията на Билбо Бегинс и 13-те джуджета.