Джони Деп в нова комедийна роля

13
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

В екшън комедията „Мортдекай“, очаквана през февруари 2015, героят му е очарователен търговец на картини с мошенически наклонности

Според анотацията Чарли Мортдекай трябва да преодолее известно количество разгневени руснаци, британското контраразузнаване, своята съпруга и международен терорист, като прекоси земното кълбо, въоръжен само с красота и чар, за да спечели в надпреварата за намирането на открадната картина, за която се говори, че съдържа шифъра към изгубена банкова сметка, пълна с нацистко злато.

Филмът на Дейвид Кeп, режисирал Деп и в „Таен прозорец“, е екранизация по първия от поредицата романи на Кирил Бонфильоли, Don’t Point That Thing At Me (1972).

На титулната звезда партнират Гуинет Полтроу, Юън Макгрегър, Оливия Мън, Джеф Голдблум, а Пол Бетани е в ролята на дясната му ръка Джок Страп, заради когото са сравненията с друг култов британски тандем – Джийвс и Устър на П.Г.Удхаус.

Ние обаче не можем да не се сетим за друг подобен герой от Острова, търговеца на антики Лавджой (Иън Макшейн) в сериала по романите на Джон Грант, излъчван по Би Би Си през 1986-94 г.