Варненската зелена котка обиколи световните медии

13
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

Клипове и снимки на клетото четириного бяха публикувани в световните медии под заглавия от сорта: „Тайнствена зелена котка стряска българите във Варна“. Мистерията обаче е разбулена…

В отчаяно търсене на куриозни сюжети от цял свят редица онлайн издания поместиха кадри на боядисана в зелено котка, която е била забелязана в района на Червения площад във Варна, край Медицинския университет.

В случая не става дума за маймунка от вида зелена морска котка, който се среща в зоопарка, а за истинска писана от многобройната улична популация в морската столица.

Мнозина допуснаха, че котката е жертва на вандали, които са си направили жестока шега, и дори основаха „Фейсбук“ група с настояване виновниците за това престъпно деяние да бъдат наказани… Според „Дейли мейл“ необичайната окраска на козината й се дължи на факта, че животното спи в изоставен гараж, в близост до остатъци от синтетична боя – боя на прах, която се разтваря от дъжда и влагата, уточняват очевидци. Британският таблоид обаче припомня предупрежденията на природозащитници, че боядисването дори с козметична цел може да има смъртоносни последици за животното.

Колко жалко все пак, че вместо да превърнат котешкото си население в местна забележителност, както е например в Рим, Истанбул или в селото на 100-те котки, варненци влизат в новините с един не толкова забавен, колкото тъжен сюжет…