Братовчедката на Супермен с нов сериал

1
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Supergirl, по американската Си Би Ес, се очаква да бъде сред есенните кинохитове, наред с разклонението на „Стрелата“ DC’s Legends of Tomorrow по телевизия The CW

Кара Зор-Ел е на 24 и подобно на братовчед си Супермен е изпратена на Земята от планетата Криптон. Тя също се занимава с журналистика, но не в „Дейли планет“, а в „Кат ко.“ – медиен конгломерат, управляван от Кат Грант (Калиста Флокхарт от „Али Макбийл“).

В заглавната роля е Мелиса Беноист, позната от „Клуб Веселие“ и филми като „Камшичен удар“, „Най-дългото пътуване“ и „Дани Колинс“. Нейната заварена сестра пък се играе от друго познато лице – Кайлър Лий (Лекси Грей в „Анатомията на Грей“)

В комиксите на „Ди Си“ Кара се появява за първи път през 1959 г., на големия екран – през 1984-та, а в телевизията – в сериала за младежките години на Супермен „Смолвил“.

Продуцент на новия сериал е тв ветеранът Грег Берланти, който стои зад друг тв хит в този жанр – „Стрелата“, плюс предстоящите Blindspot с Джейми Александър и DC’s Legends of Tomorrow (Утрешни легенди), събрал отново звездите на „Бягство от затвора“ Уентуърт Милър и Доминик Пърсел.