Блогът на ПЛАМЕН ТОДОРОВ: За медиите (на?) и Бойко Борисов!

15
Добави коментар
su82
su82

Давам първо на вниманието Ви следващия материал на телевизия СКАТ, в който е отразено посещението на българския премиер в шуменското село Венец, преди няколко дни!

В продължение на два, дори вече три месеца България, се управлява от ГЕРБ и в частност Бойко Борисов. Но гледайки кадрите от видеото по-горе, за които ще стане въпрос след малко, си задавам въпросът, какъв всъщност е Бойко Борисов?

Наблюдавайки по-внимателно видеото, ако един чужденец не знае, че Бойко е премиер, ще помисли най-малкото, че е някакъв бизнесмен, свързан с подземния свят, който прерязва лентата на току-що построената си бензиностанция!

В момента, и в продължение вече на два месеца Бойко Борисов има невероятната възможност да има политически 100 дни – толеранс, безусловната подкрепа на малките десни партии и най-вече Волен Сидеров; абсолютен медиен комфорт, с някои изключения; съсипана опозиционна партия като БСП, а едва ли има и по-удобен противник, от нейния лидер Сергей Станишев?

Във второто видео, ще дам само един пример, за това как иначе нашите „независими“ медии, са отбелязали в предстоящите събития за деня посещението на Борисов във шуменското село Венец! Материала е на Нова телевизия!

Както се вижда добре, освен фабриката за дрехи, Бойко „няма“ други ангажименти свързани с посещението си във Венец! От материала на телевизия СКАТ обаче, която вече не е обвързана с Атака, става ясно, че той открива и бензиностанция на Валентин Златев, като месец по-рано беше засечен да спи не в някоя правителствена резиденция, а в хотел именно на собственика на Лукойл Валентин Златев!

Всъщност няма лошо, че премиерът открива фабриката за дрехи на турския инвеститор, въпреки че това сигурно е изправило косите на крайнодесния електорат, като например този на Атака! По-смущаващото в случая е именно факта, че един министър-председател присъства на откриване не на някой паметник или примерно на линия от софийското метро, детска градина, а на една бензиностанция, каквито има хиляди в България и сигурно всеки ден, всяка седмица някъде се открива по една такава…БЕНЗИНОСТАНЦИЯ! Още повече че сигурно по „случайно съвпадение“,новооткритата такава е собственост на Валентин Златев, шеф на Лукойл!

По-нататък в краткото интервю с Борисов, той твърди че нямал медии? Но след въпросът какъв е Бойко Борисов, е редно веднага да го повторя, но с завършек – Бареков! Какъв е Бареков? Отговорът не е труден – личният журналист, собствената медия на Бойко,като двамата дори си проговориха в едно от последните интервюта и на малко име! Оставям настрана големите телевизии, отделни журналисти като Бареков, вестникарските групи и т.н. И неслучайно Станишев и Миков вярно посочиха, че медиите, клекнали на Борисов и се хващат на всичко което се излиза от средите на ГЕРБ и някои доскорошни опозиционери като Янето например? Медиите пък реагираха така, сякаш бившите управляващи са им обявили война? А именно те са тези, които си „лягат“ със всяко следващо, но ново правителство! Но ми прави впечатлението, че през последните месеци те изгубиха своя опозиционен хъс, с който работеха срещу предишното управление и го следяха под лупа! Сега да чуеш нещо нередно за кабинета „ГЕРБ“, си е истинско медийно находище! Уви, медийния образ който се създава и развива по отношение на ГЕРБ и по-точно на Борисов, се състои в това, че след като те са дошли на власт, с отиването на старото правителство са си отишли корупцията, връзките с олигарсите, любимите заменки, дотук с хотелите по морето, ниските пенсии и доходи на българина, а всички престъпници в това число и бивши министри ще получат раирани дрехи и т.н. просто всеки ще чуе, това което иска и се очаква, че трябва да чуе било най-малкото под формата на обещания и конкретни намерения, но с неясни последващи действия, за реализирането на иначе щедро раздаваните обещания от министър-председателят!