Позиция на Д-р Антон Баев – Специалист по репродуктивна медицина

3
Добави коментар
starazagora
starazagora

Детайли

Създадена на 11 Юни 2014

Във връзка с появили се некоректни публикации в някои медии по повод трагичния случай с 27-годишната Десислава Гербева, съм длъжен да направя следното изявление: Преди всичко изразявам искрените си съболезнования на семейството и близките на момичето!

Фактите са следните: Десислава Гербева е пациент на клиниката от месец март 2014г. За този период са й направени консултации, ултразвукови прегледи, лапараскопия, микробиологични изследвания, както и спермограма на партньора й. Установен е Тубарен Фактор на стерилитет.

Направен е класически дълъг протокол на стимулация с умерени дози гонадотропини с умерено покачване нивата на хормоните и умерено натоварване на организма. На 7 юни е направена стандартна трансвагинална пункция на фоликулите на яйчниците, преминала без никакво усложнение. След възстановяване от пункцията, пациентката получава внезапен срив на сърдечно-съдовата и дихателната система с неясна генеза, направени са всички спешни мерки за кардиопулмонална ресусцитация, включително и от страна на екип на спешната помощ. Очакваме експертизата за причините за внезапната смърт като сме убедени, че те не са в грешка на екипа.

 

Искам да уверя обществеността, че както аз и моят екип, така и всички в Медицинския център, в който работим, подхождаме изключително професионално и отговорно към всеки един случай. Персоналът има отличен опит. До момента при нас са извършени над 1000 процедури без никакъви усложния.

Дълбоко съжаляваме за случилото се и, въпреки, че не става въпрос за грешка от страна на нашия екип, Медицинският център ще направи необходимото, за да подпомогне семейството на починалото момиче.

 

Разбирам чувствителността на обществото ни към всеки един подобен случай, но призовавам да не бъдат неоснователно заклеймявани български лекари, които с познанията си и с цялото си сърце помагат на хиляди пациентки да сбъднат мечтите си.

Д-р А. Баев / Специалист по асистирана репродукция/

Свързани статии: