Хотел с подвижна архитектура

12
Добави коментар
avi4ka
avi4ka

28 Септември, 2009 г. – 08:43, Коментари – 0

В бързо променящият се съвременен свят беше наистина приятна изненада да открием, нов за нас хотел, който претендира, че е пръв и единствен по рода си.

Хотел Marmara Antalya в Анталия, Турция, разположен на брега на Средиземно море, се обявява за първата в света въртяща се сграда. Движещото се крило на хотела е удивително постижение на техниката. За построяването на невероятната кула са отделени 12 милиона долара и то е проектирано така, че да се завъртат на 360 градуса във всички посоки.

От това следва, че вече не говорим просто за стая с вълнуваща гледка, а за стая с многобройни гледки. Крилото наричано Revolving Loft на хотел Marmara Anatalya разполага с 24 стаи, които се въртят между 2 и 22 пъти на всеки 24 часа. За онези, които предпочитат стандартна хотелска стая, 208-те стаи в основната сграда на хотела са на разположение.

Хотелът има собствен плаж, изкуствено създадена река и басейн с олимпийски размери. Цената на нощувката е 78 евро за стая в основната сграда и 108 евро за Revolving Loft.

 

Източник: trendhunter