Истински звяр! Вижте как ще изглежда новата G-Класа (папарашки снимки)

1
Добави коментар
slavchev
slavchev

Нова патрулна машина с лека броня на базата на G-Klasse бе заснета от папараци по време на изпитания недалеч от Полярния кръг, съобщава Motor1. Технически донор на автомобила е най-екстремната версия на Geländewagen.

Прототипът на снимките има шнорхел, подсилени брони и няколко буксирни скоби. Впечатление правят увеличеният клиренс и огромните колела с всъдеходни гуми.

Бронираните панели по каросерията на тестовото муле са макет. Предполага се, че серийната версия ще получи защита от второ ниво на натовския стандарт STANAG 4569. Това означава, че патрулната G-Klasse ще издържа на попадения от бронебойни куршуми с калибър 7.62 (от разстояние 30 метра) и осколочно-фугасен снаряд (от разстояние 80 метра). Бронята ще предпазва и от взрив на противотанкова мина с фугасно действие.

Според слуховете новият брониран всъдеход ще използва техническата база на Mercedes-Benz G500 4×4², който има портални оси (мостът е разположен по-високо от главината на колелото), три блокируеми диференциала и 450-милиметров клиренс.

Тази G-Klasse може да изкачва и да се спуска по наклони с ъгъл 52 и 54 градуса съответно и да преодолява бродове с дълбочина до 1 метър.

Цивилният донор на армейския всъдеход се оборудва с 4.0-литров V8 с два турбокомпресора, мощност 422 к.с. и максимален въртящ момент 610 Нм. Военната версия обаче със сигурност ще получи друг агрегат.

В момента на въоръжение в Бундесвера служи лекият брониран LAPV Enok, построен също на базата на Geländewagen. Той има 3.0-литров дизелов шестак с мощност 184 к.с.