Dilwale – боливудският филм, заснет в България

2
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Столичните трамваи, кубетата на „Александър Невски“ и Орлов мост, както и нос Калиакра се появяват в трейлъра за амбициозната продукция с Шарух Хан и Каджол, която се очаква да има отражение и върху туристическата ни индустрия

Индийските сериали, да си признаем, са сред най-кошмарните неща, на които можете да се натъкнете по българските телевизии. Същото обаче не може да се каже за индийското кино, което произвежда над 1000 игрални филма годишно, тройно повече от Холивуд – и е популярно у нас още през миналия век.

За 18 декември в Индия е насрочена премиерата на най-амбициозната боливудска продукция през последните години – романтичната екшън комедия Dilwale (Човекът с голямото сърце). Тя събира отново една от най-популярните екранни двойки в съвременния Боливуд: мегазвездата Шарух Хан и потомствената актриса Каджол – петилетка след „Казвам се Хан“ (2010) и 22 години след първия им съвместен хит Baazigar (1993).

Режисьор е Рохит Шети, с когото Хан последно засне Chennai Express (2013), превърна в най-касовия боливудски филм в световен мащаб. Опитахме се да вдигнем летвата с начина как изглежда филмът, с избраните места за снимки… и мисля, че сме постигнали нещо впечатляващо, споделя актьорът, който в началото на ноември отпразнува 50-годишния си юбилей.

Освен Северното Черноморие, където бяха базирани звездите, в трейлъра се мяркат катедралата „Св. Александър Невски“, Орлов мост и столичните трамваи. За по-малко от две денонощия рекламната ролка е гледана над 10 млн. пъти. Освен у нас и в Индия, е снимано още в Исландия, Кейптаун, Абу Даби и на остров Мавриций.

България не само е фон за действието в Dilwale, но присъства в Боливуд и с наши каскадьори, които работят там по други суперпродукции.

От Министерството на туризма вече обявиха, че има големи шансове филмът да повиши интереса на индийските туристи към България – това поне са очакванията на водещи индийски туроператори, които в края на ноември се срещнаха в Мумбай с министър Николина Ангелкова.

„През 2016 г. министерството ще организира журналистически и експедиентски турове за индийския пазар, както и съвместна кръгла маса за насърчаване на туристопотока от двете държави. Съществуват реални възможности за чувствително увеличаване броя на индийските туристи у нас, особено след като Боливуд ни избра за една от водещите си кинолокации“, казва министърката и напомня, че догодина у нас ще бъдат заснети още 10 боливудски продукции в България.