Атанас Месечков: Да бъдем голи и истински! » Кой кой е?

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Танцьорът Атанас Месечков, който отново набра популярност след поредната си успешна изява в Dancing Stars, захвърли дрехи, а вероятно – и задръжки, и се съблече докрай за календарa на българската модна марка Andrews. В поредицата от снимки, дело на фотографа Теди Грозданов, Наско първоначално се появява като изискан господин, за да го видим накрая почти гол.

Само за една нощ мейкингът на календара вече е видян от над 5000 човека в youtube. Очакваше ли такъв интерес?

Не съм предполагал, че успехът ще е толкова голям, но тайно се надявах. Защото както в танците давам любовта си, така е и във всичко странично. Когато се заема с някакъв проект, влагам много от себе си и, разбира се, очаквам да бъде така направен, че да се хареса.

Притеснява ли те голотата?

Както, когато преди два месеца направих първата си дръзка сесия, така и сега ще кажа същото. Защо трябва да се притесняваме от нещо красиво и съвършено дадено ни от природата? Най-естествената ни форма е голотата. И да вметна, че ако всички хора можехме да свалим маските си и да бъдем голи, и истински – светът щеше да е едно много по-добро място.

А самият ти пред кого сваляш маската си?

Старая си пред всички да бъда себе си, защото за мен това е най-важното. Получаваш известност, но трябва да поемеш и отговорност.

Актьорът Пиърс Броснън казва следното: „Любовта много прилича на танцуването, просто се предаваш на музиката.“ Какво е за теб танцуването и какво е за теб любовта?

Танцуването за мен е да се предадеш на музиката, на изкушението, на прелъстяването и да се оставиш да изпаднеш в дълбочината на изкуството, което самият ти създаваш. А любовта е едно от най-прекрасните усещания в живота ни. Било то любов към семейството, човека до теб или даже към домашния любимец. Любовта за мен е двигателят на живота ми!

Какво друго, освен любовта, ти дава стимул?

Честно да ти кажа това, oнова, което ми дава стимул, освен самата любов, е нейното преоткриване във всяко едно начинание. Освен това – да погледнеш към звездите, небето, да отпуснеш тялото си, да се почустваш всемогъщ и успял, та дори да не си достигнал връхната си точка. Също така – умението да накараш себе си да се развиваш и успяваш.

Кое е онова, което още не си показал от себе си?

Мисля, че, ние, хората нямаме достатъчното време тук на земята, за да покажем целия си капацитет от възможности. Лично за себе си смятам, че за малкото години, на които съм, съм показал доста. Но всички се учим цял живот, така че бъдещето и възможностите за израстване било то духовно, емоционално и т. н. са пред мен.

Какъв си когато камерите спрат и светлините на прожекторите изгаснат?

Те не ме правят по-различен от това което съм, но хората сами си правят грешни изводи чули-недочули нещо от някого. Аз съм едно младо 25-годишно момче, безкрайно много обичащо семейството си, приятелите си и всички хора, които ме заобикалят. Тих, притеснителен и много скромен – това съм аз!

Вероятно е така, но преди броени дни ти се появи гол и заедно с Николета Лозанова, в ролята на монахиня, в клипа на поп фолк певеца Жоро? Как би обяснил това, на пръв поглед, противоречие?

Аз съм не само творец, но и професионалист, и в името на работата си, а и когато проектът го изисква, правя нещата, които се очакват от мен. Разбира се, те невинаги съвпадат с моята ценностна система и виждания, но професионализмът изисква човек да прави компромиси със себе си.

Как се развива школата ти? На какво искаш да научиш хората, които идват да танцуват при теб?

Много добре, защото има достатъчно желаещи да танцуват с мен. Всеки уикенд летя до Варна, а преподаван и в Добрич. Всички, които идват, са амбицирани да се докоснат до изкуството на танца. Искам да научат от мен не само него, но и да бъдат себе си. Идвайки при мен – да се отърсят за два часа от проблемите си и да изживеят приказката на танца.

Какво ти предстои?

Тази събота за втора поредна година правя един танцов фестивал, в който шест пълни часа ще танцуват различни танцьори в разнообразни стилове. И Стара Загора за втори път ще стане свидетел на подобен маратон. Аз, Раул Торес и Елена Добрикова ще журираме във фестивала Galleria Dance Cup. В началото на следващия месец ще се снимам в поредния поп фолк клип, но този път с една от най-успелите изпълнителки в бранша. Засега ще запазя в тайна нейното име. Предстои и новият сезон на Dancing Stars, но засега не знам как ще преминат преговорите за него. Всяко нещо с времето си.

Източник: likealady.bg