BoxingScene: Пулев официално поиска мач с Руис за световната титла

1
181
Добави коментар

Кубрат Пулев официално поиска мач с Анди Руис за световната титла, пише BoxingScene.com. От щаба на Кобрата внесли петиция в Международната боксова федерация (IBF) с искане шампионът Анди Руис да отложи реванша с Антъни Джошуа и да защитава пояса си срещу българина.

В петицията пише, че Пулев е извоювал правото си на незабавен мач след двете победи в елиминационни битки на IBF – на 27 октомври миналата година срещу Хюи Фюри (трети в ранкинга на IBF) и на 7 май 2016 г. срещу Дерек Чисора (бивш световен шампион и претендент), като продължава да бъде активен. На 23 март Кобрата спечели драматично двубоя си с Богдан Дину, който е 14-и в ранглистата на Световната боксова асоциация.

Кубрат трябваше да се сблъска с Антъни Джошуа на 28 октовмри 2017 г. в Кардиф, но бе спрян от контузия. Впоследствие британецът се справи със заместника му Карлос Такам, победи и още двама претенденти, преди да загуби от Руис.

Пулев пък доскоро води и друга битка, от която излезе победител. Боксьорът ни целуна американската репортерка Дженифър Равало в еуфорията след трудния успех над румънеца Дину. Въпреки че първоначално не показа, че действията на Кобрата са ѝ били неприятни, впоследствие Кралицата на голото суши, както е по-известна Равало отвъд океана, се оплака от сексуален тормоз. Журналистката нае прочутата адвокатка Глория Олред и се стигна до временно отнемане на боксовия лиценз на Кубрат.

Все пак в началото на тази седмица Спортната комисия на щата Калифорния възстанови правата на Кобрата с единодушно решение. На българина се наложи да изкарва курсове срещу сексуалния тормоз, но в крайна сметка скандалът единствено увеличи популярността му.

Въпреки че българинът е официален претендент, промоутърът на Джошуа Еди Хърн заяви, че и неговият клиент възнамерява да се възползва от клауза в договора за незабавен реванш с Руис.

„Чакахме достатъчно. Времето дойде!“, обяви промоутърът Боб Аръм, основател и изпълнителен директор на Top Rank, която държи правата на Пулев заедно с Epic Sports. „Анди Руис е задължен да се бие с претендента на IBF Кубрат Пулев“, заявява той, цитиран от BoxingScene.

„Еди си управлява титлата при свръхтежките все едно му е частно предприятие… Пулев се би преди три години и спечели титлата на претендент. И то задължителен. IBF е организацията, която не прави прецеденти със своите правила. И според правило 5.А.1, клаузата на Руис за реванш срещу Джошуа няма влияние върху задължението му да защити титлата си срещу претендента на IBF. Задълженията са над промоутърските права. Заради това IBF трябва да спази правилника си“, казва мениджърът на Кубрат Пулев – Ивайло Гоцев, цитиран от BoxingScene.

„Два месеца минаха откакто се спука балонът „Джошуа“. Няма подписан договор за реванш, само някакви брътвежи на Еди Хърн къде ще се играе двубоят. Няма и дата. Еди Хърн бе говорил с нас за мач на „Уембли“ през ноември, а сега Анди Руис му развали плановете. Анди е ново лице при свърхежките и ние уважаваме неговите способности. Руис срещу Пулев ще бъде невероятен мач“, допълва Гоцев.

„Бях готов да изляза срещу Антъни Джошуа през ноември и сега нямам търпение да се бия с Анди Руис, където поиска. Заради това този мач трябва да стане“, споделя Кубрат Пулев, цитиран от BoxingScene.