10-те най-известни конспирации в света

27
Добави коментар
MacTeP
MacTeP

10-те най-известни конспирации в света

Публикувано на 28 сеп 2009 |

Британското издание Икономист подреди своя класация на десетте най-популярни “теории на конспирацията” чрез търсачката Google.

Понеже се интересувам много от конспирации, в този пост ще ви споделя и моето мнение по всяка от тях. Ако някой не е съгласен с мен или има друго виждане за нещата ще се радвам да обсъдим нещата в коментарите. Също така аз съм човек на фактите и рационалното мислене, така че очаквам точно това и от вас.

1. Атентатите на 11 Септември в САЩ. Тогава американското правителство е знаело, че терористите са планирали атака, но въпреки това позволило плановете да се реализират, за да оправдаят различните войни на САЩ зад граница.

За мен САЩ със сигурност са знаели за атентатите на 11 Септември предварително, а дори може и да са участвали по някакъв начин (за това не твърдя със сигурност). Защо не са взели мерки не мога да кажа. Най-явната причина е че George Bush си търсеше причини за прокарването „Патриотичния акт“. С този акт се цели създаването на фашистка държава, която може да си прави с теб каквото си поиска, когато си поиска без да дава обяснения. Ако това е била причината… постигната е. За тези, които си мислят, че едно правителство не би направило това: САЩ са знаели за Пърл Харбър, а може да прочетете и за Тонкинския инцидент. Може да видите и поста ми: Филм за 9/11 излъчен на 4 Март 2001 .

2. Американското правителство е прикрило данни за съществуването на извънземни. Тези доказателства за живот извън Земята се съхраняват в далечна въздушна база в Невада, популярна като Област 51.

Не съм се интересувал много от тази тема, но ако е имало прикриване, то е на международно ниво. Обаче Област 51 съществува, има безброй много доказателства за това. Лично аз мисля, че там главно са се изпитвали военни технологии. Според мен параноята с извънземните в САЩ е главно с цел, да си имаме враг и хората да ги е страх. Когато хората ги е страх, те се доверяват на правителството си да ги пази на всяка цена и правят много жертви. За сметка на това съм на 100% сигурен, че извънземни съществуват и за това участвам в SETI@home .

3. Елвис Пресли, е инсценирал собствената си смърт, за да избяга от славата, гласи следващата мистерия.

Да, 2 Pac и той… Всичко е възможно, но лично на мен ми се вижда сравнително малко вероятно.

4. Мисията на Аполо на Луната, измислена пак от американското правителство, за да се справи с пропагандата на Съветския съюз по време на Студената война.

Теориите звучат страшно правдоподобно и ми се струва, че в тях има голяма доза истина. Само, че има страшно много неща, който са пропуснати. Примерно това, че след Аполо 11 има още 5 мисии, който кацат на Луната. На мен поне кадрите от кацането на Аполо 11 ми приличат на евтин филм. Обаче някак си вярвам, че другите мисии са кацали на Луната. Друго важно нещо, което пропускат конспиратолозите е че Русия са следели всичко и надали биха си траели ей така. А руската мисия до Луната се бави заради недостатъчния бюджет и скорошната смърт на Сергей Корольов.

5. Шекспир не е съществувал. Авторът на пиесите от времето на кралица Елизабет, всъщност е графът на Оксфорд, Кристофър Марлоу, самата кралица или някой друг.

Не съм се интересувал, но имайки в предвид огромното количество от шекспирови произведения, като нищо може да се сборен образ на няколко твореца. Нека хората, които го изучават да направят подробен анализ на произведенията му, ако са писани в подобен стил, мистерията е разгадана.

6. Романът „Шифърът на Леонардо“ се нарежда на шесто място. Хората смятат, че Исус Христос се е оженил за Мария Магдалена и благодарение на рицарите тамплиери, тяхното родословие е продължено и до днес.

За мен Исус Христос като цяло си е някакъв измислен и хиперболизиран герой. Общо взето Християнството, както и още много религии изповядват едно и също. Освен това историите в тях са съмнително еднакви. Като цяло съм атеист, ама може да се каже, че вярвам в теориите за Великия Архитект на Вселената. Обаче какъв е той, що е той и подобни, не мога да отговоря. Като цяло обаче нещата на Дан Браун са художествена измислица и той не го крие. Не знам защо хората, ей така полудяват по една книга базирана на измислица, а не се замислят са всекидневните лъжи и конспирации?

7. Хуманоиди, които наподобяват влечуги и най-вероятно идват от Космоса, всъщност управляват тайно света.

На Дейвид Айк глупостите… Струва ми се страшно абсурдно, както и повечето простоий на Айк. Самият него го имам за супер комерсиален и говорещ какво ли не, само за да си докара малко публика. Заради такива като него смятат всички занимаващи се с конспирации за луди. И ги разбирам хората защо мислят така, гледайки глупостите му.

8. Битува схващането, че вирусът на СПИН е създаден от човека по невнимание и нарочно е разпространен.

Не виждам защо наричаме експериментите с биологично оръжие невнимание. Според мен цялата работа си е поредния експеримент излязал извън контрол. Случва се постоянно по целия свят.

9. В убийството на президента Кенеди са замесени мафията и Мерилин Монро, освен някакъв самотен човек, който стрелял срещу него.

Ама грам не вярвам в това, че Кенеди е убит от Лий Харви Осуалд. Нещата от всякъде изглеждат толкова нагласени, че просто не е истина. На всичкото отгоре има никак не малко теории, който показват, че е имало практически няколко изстрела. Просто Кенеди, както всеки реформатор не е бил изгоден на някого и явно не се е поддал на манипулация.

10. Смъртта на принцеса Даяна, за която се смята, че е убита от тайните служби в съучастие с британското кралско семейство.

Напълно е възможно. Те там нещата изглеждат доста страни. Като цяло не съм се интересувал, но това което съм чувал ме кара да не вярвам особено много на официалната версия.