Как да изберете правилния декор за вашия дом?

1
Добави коментар
psviat
psviat

Интериорните дизайнери и архитекти учат дълго и упорито, за да овладеят изкуството да съчетават красиво цветовете, така че не се чудете, ако се чувствате объркани при избора на цвета за вашата подова настилка. Ние от Паркетен Свят с радост ще ви споделим няколко полезни съвета, за да изберете перфектната подова настилка.

Цвета на Вашия под има огромно влияние върху цялостната атмосфера в помещението. Топлите и тъмни тонове, като венге, орех и дъб, правят така, че големите стаи да изглеждат по-малки и по-уютни. И обратното, светлите натурални цветове като бежово, светъл дъб или явор, ще направят стаята ви да изглежда по-просторна и приветлива.

През целия ден, светлината във вашата стая се променя. Цвета на подовата настилка изглежда различно в зависимост от източника на светлина. Един и същи декор би ви изглеждал различен вечерта на изкуствена светлина и през ранния следобед на дневна светлина. Разбира се светлите цветове на вашия под ще придадат на тъмните стаи, слънчево усещане. А в светли стаи, с прозорци от пода до тавана, можете да предадете драматичен завършек, като поставите тъмна дори черна настилка.

Не избирайте цвета на вашата подова настилка, съдейки по празна стая. Убедете се, че пода ще отговаря на стила и усещането, което искате да придадете на помещението. Натуралните цветове позволяват на мебелите да заемат централна част в помещението. Червените тонове, създават усещане за лукс и изглеждат добре с тежко колониално обзавеждане. Кафевите декори, са най- подходящи за интериор в провинциален стил.