ЦСКА-София би Интер с 2:1 :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник, видео

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: Diema Sport

Интер и ЦСКА-София победи Интер с 2:1 в контрола, която се проведе пред пълни трибуни на италианска земя, пише Sportal.bg. Резултатът откри Арсенио Нунеш в 10-ата минута, а четири по-късно Паласио изравни. В 55-ата минута Преслав Йорданов отново изведе червените напред.

 

Първата опасност бе пред българската врата, когато в 4-ата минута Кондогбиа стреля опасно, но в аут. Червените отговориха с шут на Виана, който също не намери целта. Последва нова размяна на изстрели в 8-ата минута, когато съответно Галчев и Паласио не намериха очертанията на вратите.

 

Така се стигна до 10-ата минута, в която ЦСКА-София откри резултата. Арсенио Нунеш овладя пас отдясно и с хубав диагонален удар по земя не остави шанс на Ханданович – 1:0 за българския тим.

 

Футболистите на Христо Янев не задържаха дълго своята преднина, тъй като в 14-ата минута Паласио изравни не и без помощта на българската отбрана. Рафа Перез се размина с топката при безобидно центриране отляво, топката достигна до Паласио, Дюлгеров също не се намеси по най-добрия начин и аржентинският таран на Интер вкара от десетина метра в долния десен ъгъл на Китанов.

 

В 24-ата минута червените бяха близо до втори гол. Виана намери Маламов отляво на границата на наказателното поле. Последва фалцов изстрел с десния крак, който срещна левия страничен стълб и попадна в ръцете на Ханданович.

 

Само четири минути по-късно ЦСКА-София изпусна ново добро положение. Галчев изведе Арсенио Нунеш сам срещу вратаря, но последва шут в аут.

 

След половин час игра домакините получиха право да изпълнят дузпа за нарушение на Перез срещу Пинамонти, но Георги Китанов прояви класа и спаси изстрела от бялата точка на потърпевшия.

 

Българският тим отговори с опасен шут на Галчев в 40-ата минута, който Ханданович боксира.

 

Три минути след началото на втората част червените имаха пореден отличен шанс за гол, когато Преслав Йорданов излезе очи в очи с Ханданович и се опита да го прехвърли, но не уцели вратата. По-добрата им игра се увенча с успех в 55-ата минута, когато Борис Галчев изведе Преслав Йорданов сам срещу вратаря и този път таранът не сбърка за 2:1.

 

Десет минути по-късно Интер като по чудо не изравни. Първо Китанов спаси изстрел с глава на Яо от два метра, а после стори същото и при добавката на същия футболист. В 75-ата минута Китанов отново прояви отличен рефлекс, когато Йоветич стрела от 5-6 метра, но стражът на червените някак спаси.