Плитвички Езера и Постойна Яма

1
Добави коментар
gptravelbg
gptravelbg

Цена: 330 лв.

1 ден: 11.08.2016  Ботевград – София – Загреб
Отпътуване в 03.00ч. от БОТЕВГРАД, 04.00ч. от СОФИЯ. Пътуване по маршрут:  София – Загреб. Пристигане в Загреб около 16,30ч. Туристическа програма – централният площад „Бан Йелачич“, Старият град: Каптол и Градец; Катедралата; пазарът „Долач“; Кървави мост;  Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос; църквата „Св. Марк“; Парламентa; църквата „Св. Катерина“. Настаняване в хотел ***. Нощувка.

2 ден: 12.08.2016 Загреб- Плитвички езера- Любляна
Закуска.Отпътуване за Плитвички езера – тюркоазените очи на Хърватска. Плитвичките езера са най-красивият и известен хърватски национален парк, представляващ 16 езера свързани чрез 56 водопада, които са се образували  между планинските масиви: Мала Капела и Плесевица. Поради различни природни особености, езерата се делят на Горни и Долни. Най-високото от тях, Прошчанското езеро, се намира на 639 м надморска височина, а най-ниското, Новаковича брод, е на 503 м. Разглеждане на езерата. Отпътуване за Любляна около 15,00ч. Според легендата, за основател на Любляна се смята гръцкият герой Язон. Тя разказва как заедно със своите спътници, Аргонавтите, Язон открадва златното руно от цар Еет. Бягайки от него, те отплуват от Черно море по река Дунав, спускат се по река Сава и оттам стигат в Любляна. Очаквало ги обаче още едно препятствие – драконът на Любляна. Безстрашният Язон се хвърлил в битка с чудовището и го победил. Днес, на върха на крепостната кула, върху герба на града е изобразен този митичен Дракон на Любляна. Пешеходна обиколка в старата част на града. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

3 ден: 13.08.2016  Любляна- пещерата Постойна- Белград
Закуска. Освобождаване на хотела. 8,00ч. отпътуване за природния феномен пещерата “Постойна яма”. Със своите над 20 километра в плетеница от пасажи, галерии и зали, тя е една от най-големите и най-посещавани пещери в Европа – около 30 млн. посетители от 1818 година до сега. Тук ще срещнете и един от обитателите на подземната река Пивка – човешката риба. Разглеждане на пещерата с електрическа железница.  Свободно време за разходка и закупуване на сувенири. Отпътуване за Белград. Настаняване в хотел ***. Вечеря. Нощувка.

4 ден: 14.08.2016 Белград – София-  Ботевград
Закуска. 8,30ч. панорамна автобусна обиколка на Белград: преминаване от Нови Белград през Бранков мост над река Сава, хълма Дедине – най-елитния квартал в Белград, Къщата на Цветята, където е гроба на някогашния председател на СФРЮ – Йосиф Брос Тито и неговата съпруга Йованка. Посещение на най-големият православен храм на Балканите – „Свети Сава”. Изграждането на храма все още не е завършено, началото му започва през 1894г. В близост до храма се намират Народната библиотека на Сърбия, малката църква „Свети Сава” и паметника на Карагеорги Петрович – Караджордже, сръбски вожд и основоположник на династията на Караджорджевичите. Продължаване на панорамната обиколка: бул. Освобождение, бул. Крал Милан, площад Славия, площад Теразийе. Свободно време за пазар и самостоятелна разходка в сърцето на Стари Белград: площада на Републиката, паметникът на Княз Михайло, пешеходната улица Княз Михайло – най-известната улица в Белград и едно от най-важните градски пространства, търговска зона и седалище на държавните институции. Посещение на крепостта Калемегдан, разположена на висока скала на десния бряг на река Сава при вливането и в река Дунав. Днес на нейната територия се намират Военният музей, Обсерваторията, Зоологическата градина, парк с алеи за разходка, комплекс за спорт и развлечения. На няколко улички по-надолу от площада на Републиката се намира бохемския район на Белград – улица Скадарлия. Възникнал е в края на 19-ти век и най-често е сравняван с Монмартр, както по външния вид, така и по веселата атмосфера. Около 13,00 ч. отпътуване за България.  Пристигане в София късно вечерта.