Rogue One: История от Междузвездни войни

1
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Rogue One: A Star Wars Story излиза по кината през декември, а режисьорът му обещава да е военен филм, без джедаи. Виж подгряващия трейлър с БГ субтитри плюс кратко видео зад кулисите и първи плакат

Подгряващият трейлър на „Rogue One: История от Междузвездни войни“, както е обявеното му българско заглавие, ни запознава отблизо с героинята на Фелисити Джоунс („Теорията на всичко“), която получава главната роля в конкуренция с Руни Мара и Татяна Маслани.

Бунтарският й персонаж носи името Джин Ерсо и феновете вече намират прилика с Рей от „Силата се пробужда“, което подхранва спекулациите, че може да се окаже и нейна майка.

Фотогалерия: Междузвездни войни: Силата се пробужда

Във филма, режисиран от Гарет Едуардс („Годзила“), й партнират Диего Луна („Елизиум“), Риз Ахмед („Лешояда“), Цзян Вен и Дони Йен.

В тийзъра са също носителят на „Оскар“ Форест Уитакър („Последният крал на Шотландия“) и британецът Джонатан Арис, когото наскоро гледахме в „Нощният мениджър“. Участват още: Мадс Микелсен (сериала „Ханибал“), номинираният за „Еми“ Бен Менделсън (сериала Bloodline), Алан Тудик („Позабременяла“, „Като рицарите“, сериала Firefly).

Както е известно, сюжетът на Rogue One предшества събитията в старата трилогия и проследява как бунтовниците са откраднали плановете за Звездата на смъртта, които принцеса Лея пренася с кораба си в „Епизод IV“ (1977).

„Ще навлезем в нова територия, която изследва сблъсъка през призмата на една наземна война, без да губи от атмосферата на „Междузвездни войни“, позната толкова добре на феновете. Гарет е много новаторски режисьор и се вълнувам, че ще работя с него и невероятния актьорски състав, който сме събрали“, обяви преди време продуцентката Кейтлин Кенеди.

Едуардс вече е споделял намерението си това да бъде военен екшън, по подобие на „Спасяването на редник Райън“, „Блек хоук“ или „Враг номер 1“. Това ще е и първият филм от космическата сага, в който няма джедаи – ако не броим Дарт Вейдър, озвучен отново от Джеймс Ърл Джоунс. За сметка на това виждаме пейзажи с палми и щурмоваци, които газят до колене в синьото море…

Друг важен факт – Александър Деспла поема диригентската палка от ветерана Джон Уилямс като композитор, както стана и при финалните филми за Хари Потър.

Виж още: 10 от най-очакваните блокбъстъри на 2016 г. (снимки)

Премиерата е на 16 декември, а ето го и първият плакат – със Звездата на смъртта на фона на палмите и моренцето, които стават фон за сраженията между бунтовници и имперски щурмоваци.