Банер реклама в Google AdWords – Цена

1
Добави коментар
colibri14
colibri14

Банер реклама в Google AdWords – Цена
GDN – Банер реклама или дисплейна реклама е една от многото възможности за реклама в Google AdWords. За разлика от търсачката, дисплейната реклама е насочена към широка мрежа от сайтове, които са партньори на Google (Google Display Network). Въпросните  партньорски сайтове позволяват да се достигне до отбрана аудитория с текстови реклами, банери и видео клипове. Банер рекламата позволява да добавите в арсенала си контекстна реклама и различни ремаркетинг кампании. Най-хубавото, че не се заплаща за показвания, а на клик (CPC).

Вие избирате Вашата аудитория и рекламен бюджет, а Google автоматично избира най-подходящите сайтове за Вашите рекламни послания. Когато се кликне върху Вашата реклама, Google взима стотинки от рекламния бюджет и разпределя част от стотинките за собствениците на партньорския сайт. По-долу сме описали, какви са сайтовете и как се насочват рекламните послания.
 

Таблица Цени за банер реклама в Google Display Network (GDN)

За повече информация направете запитване или се свържете с нас на 0878 878 986.
 

Защо Ви е необходима дисплейна реклама (GDN)? Търсачката е един сигурен източник на потенциални клиенти и със сигурност Вашите конкуренти знаят за тази възможност. Съвсем друг въпрос е рекламата извън търсачката и по-точно ефективната реклама в отбрани уебсайтове. Предимствата са много, но ето водещите:

Заплащате само за клик. Всички показвания (импресии) са безплатни.
По-широк обхват. Мрежата от партньорски сайтове постоянно се разширява
Допълнителни реализации. При комбинирана реклама в търсачката и в GDN достигате до повече потенциални клиенти. Особено при провеждането на промоционални кампании.
По-ниски цени на клик, по-ниски цени за реализации и по-добра възвращаемост на инвестициите. За разлика от търсачката конкуренцията в GDN все още е по-ниска.
Повече повторни покупки – ремаркетинг кампаниите в GDN са сигурен източник да допълнителни продажби
По-добро разпознаване на брандове. Вашата индивидуална визия ще има по-добра разпознаваемост.

За кого е подходяща дисплейната реклама? Независимо от това, дали правите първи стъпки в дигиталния маркетинг или сте ветеран е важно да сте готови за постоянните промени и новости в бранша. Банер рекламата не е нещо ново, но и тя се променя с времето. Едно е сигурно – тя е подходяща за всяка организация с ясни цели. Рекламните послания в GDN са по-богати на съдържание, осигурява широк обхват и позволяват да се достигне до Вашата, точно определена аудитория. Най-често дисплейна реклама се използва за:

Промоционални кампании
Реклама на продукти
Реклама на услуги
Реклама на търговски марки
Реклама на събития
Реклама на организации с нестопански цели 

Какви са сайтовете от партньорската мрежа на Google? Банер реклама – Как се таргетира? Каква е разликата между interests и topics в GDN? GDN – Какви са техническите изисквания за банерите? При рекламата с банери в GDN Google има няколко технически изисквания за формати и размери на банерите.

Приемливи файлови формати : .GIF, .JPG, .JPEG, .PNG, .SWF.
Ограничения за файловите размери : 150 KБ или по-малко за всички файлове.
Поддържани рекламни размери в пиксели:

250 x 250 – Квадрат
200 x 200 – Малък квадрат
468 x 60 – Банер
728 x 90 – Табло
300 x 250 – Вграден правоъгълник
336 x 280 – Голям правоъгълник
120 x 600 – Небостъргач
160 x 600 – Широк небостъргач
Цени за изработка на банери За по-широк обхват на кампанията препоръчваме банерите да се изработят в поне 4 размера – 250×250, 200×200, 300×250, 336×280. За да изработим Вашите банери е необходимо да изпратите по имейл Вашето лого, изображения, текст и ако е необходимо – допълнителни насоки за дизайна.
 
Таблица цени за изработка на банери в GDN