Вин Дизел в любопитни факти (видео)

1
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

По повод навлизането на любимия актьор в 50-ата му (юбилейна!) година и предстоящите продължения на „Трите хикса“, „Пазители на галактиката“ и „Бързи и яростни“. Преди това обаче ще го гледаме в новия филм на Анг Лий

Вин Дизел, който на 18 юли навлезе в 50-ата си година, е емблематичното лице на няколко филмови поредици.

В „Бързи и яростни“, от който през април 2017 в кината пристига осми филм, е Доминик Торето.

В „Трите хикса“ и „Пазители на галактиката“, които също се завръщат догодина, е съответно Ксандър Кейдж и гласът на Грут.

Виж още: Ето защо Вин Дизел е любимият ни актьор!

В „Хрониките на Ридик“, започнали с „Пълен мрак“ (2000), е Ричард Ридик.

Какво още (не) знаем за него?

Най-популярният актьор във „Фейсбук“ има близо 100 млн. почитатели в социалната мрежа и редовно ги информира в снимки и видео за всичко актуално около себе си – или просто танцува за тях като Бийонсе.

Последно в профила му преди днешния рожден ден беше пуснат анонс за дългоочаквания трейлър на „Трите хикса: Завръщането на Ксандър Кейдж“.

Роден е в Калифорния, а истинското му име е Марк Синклер. Има брат близнак на име Пол Винсънт.

Майка им е психоложка и астроложка, а баща си не познават – израснали са с пастрока си Ървинг Винсънт, преподавател по актьорско майсторство и театрален мениджър в Ню Йорк.

Трупа опит на театралната сцена още като дете, а артистичния си псевдоним Вин Дизел приема още като тийнейджър, когато благодарение на своята мускулеста физика си изкарва хляба като охрана в нюйоркски клубове.

Учи филология, но не завършва колежа, а заминава за Холивуд, за да търси актьорски изяви. Първите му опити да пробие там са неуспешни и се връща в Ню Йорк.

За три дни и с 3000 долара бюджет заснима късометражния филм Multi-Facial („Многоликият“, 1995), който е показан на кинофестивала в Кан.

20-минутната лента е вдъхновена от неговите собствени преживявания по кастингите заради цвета на кожата му – нито твърде светъл, за да е бял, нито достатъчно тъмен за чернокож.

Следва пълнометражният му дебют Strays (Бездомници, 1997), където отново е режисьор, сценарист и играе главния герой, наркодилър.

Стивън Спилбърг е впечатлен и създава специално за него второстепенен персонаж в „Спасяването на редник Райън“, който става и първата му голяма роля. После озвучава и Железният гигант в едноименната анимация на Брад Бърд (1999)…

Виж още: Вин Дизел като Железния гигант

Със завръщането му в три негови емблематични роли, 2017-а ще бъде годината на 50-ия му юбилей, но преди това, още тази есен, излиза Billy Lynn’s Long Halftime Walk (Дългата разходка на полувремето) на реж. Анг Лий.

В екранизацията по едноименния бестселър на Бен Фаунтин кинозвездата има поддържаща роля заедно със Стив Мартин, Кристен Стюарт, Крис Тъкър и Гаред Хедлънд.

Сюжетът е актуален и проследява от първо лице историята на 19-годишния редник Били Лин (дебютантът Джо Алвин), който се проявява геройски при сражение в Ирак и е върнат временно у дома за триумфално турне, чиято кулминация е по време на футболен мач…

Филмът показва какво се е случило на фронта в действителност и как реалностите на войната контрастират на масовото възприятие за конфликта в самите САЩ…

Виж още: Официално: Войната в Ирак е била грешка