Вижте кои са 5-те най-богати наркодилъри в историята!

1
Добави коментар
slavchev
slavchev

Престъпниците, включени в класацията ни показват, че понякога, ако искате да преуспеете, най-лесно е да действате извън закона. Но накрая почти винаги ще ви хванат.Вижте класацията на 5-те най-богати престъпници в историята:

5. Хоакин Лоера ($1 млрд.)

Мексиканецът Хоакин Лоера е доста по-малко известен в сравнение с наркобосове като Пабло Ексобар, но това не го прави по-малко влиятелен. Точно обратното. Лоера, който изкарал повечето от парите си продавайки наркотици от Мексико, дълго време убягва на властите и до залавянето си е най-влиятелният наркобос в света.

4. Карлос Ледер ($2.7 млрд.)

Карлос Ледер е един от основателите на картела Меделин, група от наркобарони, които са били отговорни за прекарването на наркотици за $60 млн. на ден. Описван като мегаломан, този престъпник хвърлял луди пари за транспортирането на ценния кокаин, като дори купил частен самолет и искал да превърне един бахамски остров в база на операцията си, за да внася дрогата в САЩ. Накрая е заловен и осъден на доживотен затвор без право на обжалване.

3. Сусуму Исий ($4 млрд.)

Сусуму Исий изкарва своите $4 млрд. предимно чрез заеми, банкови сделки и измами с недвижими имоти. Исий става известен като „най-богатият гангстер в света“ и всичко, до което се докоснел, му носело милиони. След големия икономически срив в Япония в края на 80-те обаче, той губи повечето си инвестиции и се оттегля. Гангстерът бил толкова популярен, че през 1991 г. на погребението му присъстват над 6000 души.

2. Амадо Карило Фуентес ($25 млрд.)

Кокаиновият барон Амадо Фуентес бил като злодей, излязъл от филм за Джеймс Бонд. Управлявал огромна наркоимперия в Мексико, разполагал с флотилия от самолети Боинг 727, заради което бил наричан Господарят на небето, и дори си направил пластична операция, за да промени вида си. Американските власти го описват като един от най-влиятелните престъпници на своята ера.

1. Пабло Ескобар ($30 милиарда)

Роден в колумбийско село без ток, Пабло Ескобар успява да се издигне до един от най-богатите и влиятелни хора в света. В пика на своята престъпна кариера той е прекарвал по 15 тона кокаин всеки ден. През 1989 г., списание “Форбс“ изчислява, че Ескобар е седмият най-богат човек в света с около $30 млрд. В края на 80-те, той контролира 80% от световния пазар на кокаин.

Източник: vesti.bg, vbox7.com

[Total: 0    Average: 0/5]