Екскурзия до Йордания и Израел с тръгване от Варна

32
Добави коментар
DSTours
DSTours

Екскурзия до Йордания и Израел с тръгване от Варна

Варна – Истанбул – Акаба – Уади Рум – Петра – Керак – Мъртво море – Мадаба – Небо – Йерусалим – Аман – Джераш – Аджлун 

 

  ✔ 16.10.2016 – 23.10.2016г. ✔ Полет от Варна с Турски авиолинии през Истанбул

 

► Петра е древен град, датиращ от III в. пр.Хр. Включен е в списъка на ЮНЕСКО със световно културно – историческо наследство и днес е едно от новите седем чудеса на света. Град Петра става световно известен със сцените от филма „Индиана Джоунс: Последният Кръстоносен Поход”  

 

► Йерусалим е един от най – древните градове в света и е смятан за свещен от трите главни авраамически религии – юдеизъм, християнство и ислям. Разположен е на хълм в Юдейските планини между Средиземно и Мъртво море. Казват, че Йерусалим е мястото, където човек е най – близо до Бога и посещението му винаги е свързано с поклонение.

 

  Програма по дни на ексурзията до Йордания и Израел:

 

16.10.2016г. Полет от летище Варна за Акаба през Истанбул. Посрещане от фирмата -партньор, трансфер до избрания хотел в Акаба, настаняване и нощувка. 

 

17.10.2016г. След закуска панорамна обиколка на Акаба – курортен и пристанищен град в Йордания, разположен на Червено море и любима дестинация за подводно гмуркане. Отпътуване за пустинята Уади Рум – джип сафари  сред красиви скални образувания и каменни стени, посещение на бедуински лагер. Отпътуване за Петра, настаняване в хотела, вечеря и нощувка.

 

18.10.2016г. След закуска целодневна екскурзия сред забележителностите на Петра: амфитеатъра, манастира и базиликата. По желаниепреминаване с коне по каньона край удивителни розово-оранжеви скални образувания, в дъното на който се разкрива величествената съкровищница. Прибиране в хотела, вечеря и нощувка.

 

19.10.2016г. Закуска и отпътуваме за град Керак и разглеждане на забележителностите в древния град: крепостните кули Бурж ал Захир, Бурж ал Банави и Бурж ал Сауб. Можете да разгледате още археологическият музей в стар замък и предлагащ богат набор от артефакти и ислямският музей Мазар, в който може да се видят експонати, представящи бита и културата на ислямското население. Следва отпътуванеза Мъртво море – най-ниската точка на света: свободно време за разглеждане и плаж. Прибиране в Аман, вечеря и нощувка в хотела. 

 

20.10.2016г. Закуска и отпътуване за Бетани, където е живял Св. Йоан Кръстител. Посещение на мястото, където е кръстен Исус Христос. Следва Мадаба – древен град, издигнат върху останките на някогашни римски и византийски сгради, известен най-вече с уникалните си мозайки: картата на древна Палестина, изобразяваща Мъртво море, река Йордан и Йерусалим с безценно упътване към Библията. Екскурзията продължава към връх Небо, от където Мойсей вижда Обетованата земя и умира. Отпътуване за Аман, обиколка и разглеждане на старата и нова част на града. Вечеря и нощувка.

 

21.10.2016г. След закуска отпътуване за Йерусалим. Панорамна обиколка, включваща Елеонския хълм, от който Исус се възнесъл към небесата, Маслиновия хълм, Капелата „Плач Господен“ и Гетсиманската градина, Стария град на Йерусалим, посещение на известната Църква на всички нации, в която се намира камъкът, от който Исус произнасял своите молитви. Посещение на Базиликата „Гроб Господен”. Отпътуване за Витлеем и посещение на църквата „Рождество Христово” – мястото, където се е родил Исус. Посещение на църквата „Св. Екатерина” и пещерата на Св. Йероним. Прибиране в Аман. Вечеря и нощувка в хотела. 

 

22.10.2016г.  Закуска и свободно време за почивка или по желание екскурзия до Джераш (допълнително заплащане). Вечеря и нощувка в хотела.

 

23.10.2016г. Ранна закуска и трансфер до летище за полет Аман – Истанбул – Варна. 

 

Пакетна цена от 1 945 лв. на човек, настанен в двойна стая в хотел 3 звезди. Настаняване в хотел 4 звезди – 2 175 лв. За повече информация и резерваци, свържете се с офисите на Ди Ес Турс:

 

 

Цената включва:

 

-Самолетен билет Варна – Истанбул – Акаба и Аман – Истанбул – Варна с включени летищни такси  -1 нощувка  със закуска в Акаба; 2 в Петра и 4 в Аман със закуски и вечери -Трансфери летище – хотел и обратно;  -Входни такси за обектите, посочени в програмата -Групова виза за Йордания  -Представител на фирмата – партньор -Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро /с Assistance/;

 

 

Цената не включва:

 

-Лични разходи -Бакшиши за екскурзовод и шофьор  -Гранични такси при преминаване на йорданско-израелската граница  -Допълнителна екскурзия до Джераш и Аджлун – по желание

 

 

Мнение на турагента:

 

Екскурзията до Йордания и Израел е чудесен избор за екзотично пътуване с удобен полет от Варна и на изгодна цена. Ще имате възможност да посетите и разгледате не само световно известните туристически дестинации Петра и Йерусалим, но и много други забележителни места в Израел и Йордания: Акаба, Уади Рум, Керак, Мъртво море, Мадаба, Аман, Джераш и др.