10-те най-луксозни хотела в света – тема за Светът – Idi.bg

17
Добави коментар
skarabei
skarabei

„Авенида Палас“, Лисабон

ЗащоЗа да вкусиш от живота на португалската аристокрация от 19 в. Построен през 1892 г., днес той е най-луксозният хотел в Португалия. Романтичният му екстериор, издържан в стил Бел Епок, го превръща в една от най-значимите архитектурни забележителности на Лисабон. Намира се в сърцето на стария град на площад „Restauradores“ и предлага изглед към замъка Св. Джордж и Avenida da Liberdade, съчетание на аристократичен стил, традиции и всички удобства, които предлага съвремието.

Стаи 82 стаи, всички с климатична инсталация и звукова изолация, с пищен интериор – антични мебели и бани от мрамор. Оригиналното обзавеждане е било дело на един от известните дизайнери от епохата на Викторианска Англия -сър Джон Блъндъл. Много от тези оригинални мебели са запазени и до днес в стаите и общите пространства. Стаите предлагат панорамен изглед към Лисабон и към красивия вътрешен двор на хотела. Цената е 180 евро. Хотелът разполага с 16 апартамента и президентски апартамент, обзаведени в еклектичен стил, съчетаващ тенденции от времето на Луи XV и епохата на Втората Империя.

За свободното време Разходка из Лисабон или до магичния, близко разположен, град Синтра.

Храната Закуската се сервира в закусвалнята на хотела – зала с високи тавани, блестящи полилеи и големи аркообрази прозорци с изглед към Avenida da Liberdade. Обяд и вечеря се сервират за групи от 15 или повече човека, а лоби- барът в дървена ламперия, е идеално място за по чаша порто.

Конферентни зали

Могат да поберат до 140 човека.

Местоположение

На осем километра от летището. С такси разстоянието се изминава за 20 минути. Хотелът е близо до всички забележителности на града, до метрото, автобусни и трамвайни спирки.

 

 

„Щайгенбургер Франкфуртер Хоф“, Франкфурт

Петзвезден хотел с перфектно местоположение – на минути пеш от търговската част на града и културните забележителности като Алте Опера, неоготическата сграда „Роемер“ и Опера Хаус. Великолепната класическа фасада напомня за блясъка на една по-ранна епоха, което се съчетава с интериор, съобразен с всички модерни удобства. Луксозен декор в разнообразие от стилове, внушителен по един елегантен и индивидуален начин.

Стаи 280 просторни стаи и 41 апартамента -всеки със собствен стил. Безжичен интернет.

За свободното време Съвсем близо до „Kaiserstrasse“, където може да се отдадете на шопинг терапия. Само на пет минути пеш до улицата, където се намират над 40 известни музея и галерии.

Храната Бижуто на хотела – френския ресторант „Гурме“, който ви посреща в изисканата атмосфера от кристални полилеи, гоблени и стенописи по стените. Класическа френска кухня и избрани вина за истински познавачи и гастрономи.

Конферентни зали 19 елегантно обзаведени конферентни помещения и голяма зала за 450 човека.

Местоположение В идеалния център на Франкфурт на разстояние за по-малко от 5 минути и на 14 минути с такси до летището.

SPA-курорт „Фуджайра Ротана“, Обединени арабски емирства

 

Поразителна гледка: бликащи от живот и зеленина градини, заобиколени от водпади и басейни.

Стаите Всяка стая има своя собствена тераса с изглед към Индийския океан, хипнотичните езера и хълмове. За свободното времеМожете да се поглезите със SPA и антистрес процедури. Обслужването е петзвездно.

Храната Кухнята -несравнима.

 

 

„Марко Поло“, Китай

В елитния квартал „Chaoyang“ в Бейджин. Седемнадесететажен хотел със съвременен дизайн- стъкло и мрамор. На 15 минути от Олимпийския стадион. Близо е до метрото и другия публичен транспорт. Подходящ както за бизнес срещи така и за личен престой. От хотела се организира 40 минутен поход до Великата Китайска стена; специално приготвена кошница за пикник със специалитети на най-добрите готвачи.

Стаи 315 стаи за гости с неповторим декор, бежичен интернет, луксозна баня и собствен бар.

За свободното време SPA и фитнес център, масаж, лечебни и козметични процедури, вдъхновени от природосъобразните методи на лечение, занимания по йога и тай-чи.

Храната Може да избирате между китайската и корейска кухня или да се насладите на неповторимия нов бюфет на Caffé Marco и неговото меню „à la carte“.

Конферентни зали 12 мултифункционални зали и две по-големи зали, всяка от които може да бъде достоен домакин на една от най-големите конференции.

Местоположение Много близо до всички забележителности на града, на 20 минути път с кола до летището в Пекин.

Хотел „Грейс“, Австралия

Истинско убежище от забързания ритъм на града в самото сърце на Сидни, хотел Грейс съчетава в себе си спокойствие и лукс, с печат Арт Деко. Впрочем сградата е строена по модел на Чикаго Трибюн. В близост е до всички най-важните места в Сидни като пристанище Дарлинг, Сидни Опера Хаус, Харбър Бридж, кеят King Street , Пит Стрийт МОЛ и сградата Куин Виктория.

Стаи 382 стаи с кабелен интернет, климатична инсталация,

За свободното време Фитнес, четириметров басейн, сауна, spa център

Храната Кафе „Grace“ предлага специалитети на модерната австралийска кухня, В Бирария „Grace“ може да се изпробва голямо разнообразие от деликатеси. Новият Бар 77G – изискана обстановка, отлична възможност за  за по питие и  бягство от стреса на ежедневието .

Конферентни зали 15 конферентни зали с капацитет за 500 човека.

Местоположение Разположен е в центъра на града на 16 километра от Летище Кингсфорд Смит.

 

 

Хотел „Уоруик“, Ню Йорк

Построен през 1927 г. от магната Уилям Рандолф Хърст, хотелът е важно място за Манхатънската общественост. Сред звездните гости на хотела са били Джеймс Дийн, Кари Грант, които са живели тук 12 години, Елвис Пресли и Бийтълс. Основният замисъл при построяването на хотела е бил, той да излъчва блясък и дискретност. Съвременните посетители могат да се насладят на просторни стаи с високи тавани, декоративна украса, бани от италиански мрамор и уютен лоби- бар. С прекрасно местоположение в центъра на Манхатън близо до Пето Авеню и Медисън Авеню, както и до Музея на модерното изкуство.

Стаи 359 стаи и 66 апартамента модерен европейски стил на обзавеждане. Някои от стаите имат собствен балкон. Бани от италиански мрамор и безжичен интернет.

За свободното време Модерен фитнес център.

Храната Континентална кухня, елегантна обстановка в ресторантите със стенописи по стените.

Конферентни зали Седем конферентни зали с 500 места за посетители.

Местоположение

На четири пресечки от Сентръл Парк и осем пресечки от Таймс Скуайър и Бродуей. Летище „Ла Гуардия“ е на 14 км, Летище JFK -на 19 км, а летище „Newark Liberty“ – на 24 км.

Хотел „Ал Маншар Ротана“, Кувейт19 -етажен, петзвезден хотел, който се намира близо до бреговата линия „Al Kout“. Дизайнът на хотела е замислен така, че да бъде изцяло в удобство на гостите -просторни стаи със собствен, напълно оборудван минибар, фитнес център със сауна, зала за масаж и физиотерапия. Забележителна гледка към пристанище Кувейт и едноименния залив.

Стаи 200 апартамента, повечето, от които, с гледка към морето и града. Високоскоростен интернет и напълно оборудван бар

За свободното време Плувен басейн, джакузи, фитнес център.

Храната Целодневен ресторант „Failaka“, предлагащ традиционни местни специалитети, 24 -часовото „City Café“ във фоайето и „Bay View“ при плувния басейн, където се предлагат здравословни и енергийни закуски. Конферентни зали

Конферентна зала за повече от 200 участника с най-модерно оборудване, включително видео стена и други.

Местоположение Хителът се намира в квартал „Fahaheel“ . На 38 км. от Международното летище в Кувейт.

Хотел „Роял Уиндзор Гранд Палас“, Белгия

В центъра на Брюксел на една пресечка от Grand Place и близо до известният античен пазар, Хотел „Роял Уиндзор Гранд Палас“ е елегантна сграда със стилен интериор, който напълно отговаря на изискания облик на града. Просторен лоби-бар с множество луксозни кресла, които приканват посетителите да седнат и да се отморят. Всяка стая е декорирана в индивидуален маниер, дело на най-известните белгийски дизайнери, издъражани в стила на тъмната мебелирова и пастелните цветове, така че да създават уют и спокойствие.

Стаи 266-те стаи и апартаменти са превъзходно място за релаксация и отмора. Кралският апартамент е наистина достоен да бъде домакин на царски особи. Всички стаи са с климатик, предлагат безжиченинтернет.

За свободното време Фитнес център и сауна.

Храната Бар „Chutney“ -разнообразно меню и неподражеми коктейл. Бар „Ватерло“ е пиано бар -идеалното място, където да започне вашия следобед. За тези, които искат да посрещнат сутринта с танци и музика, е модерният нощен клуб „Duke“.

Конференти зали 14 конференти зали за 300 делегата.

Местоположение Разположен е близо до Grand Place и точно срещу Grand Casino. Хотелът се намира на няколко минути от Централната Гара в Брюксел, Кралската галерия и Кралските дворцови градини. Летище „Zaventem“ е 15 km. ‘Силкен Пуерта Амерка’, Мадрид

Уникална, луксозна сграда, която приканва посетителите да се отдадат на мечтите си. Дизайнът е дело на най-известните дизайнерски студия -от Жан Новел до Норман Фостър. Резултатът е зашеметяваща 19-етажна авангардна сграда, съчетание от лукс и естетика. Всяка една от стаите е декорирана с различни материали, цветове и форми.

Стаи 342 уникални стаи, всяка с безжичен интернет. Цената е около 175 евро за нощувка. За свободното време Закрит басейн, spa център, фитнес център и балкон, от където можете да се наслаждавате на приказните градини на хотела. Храната

„Lagrimas Negras“ предлага специалитети от традиционната испанска кухня. Други места, където можете да похапнете вкусно са „Madbreakfast“ и „Marmobar“. Бар „Skynight“ – най- красивата гледка към Мадрид и вълшебни коктейли.

Коферентни зали

Пет зали с места за 1000 участника.

Местоположение На пет минути пеш от метро станцията Avenida de America, хотелът е на близо до почти всички туристически атракции в Мадрид. Летище „Barajas“ е на 10 километра. SPA- курорт „Гранд Ротана“, ЕгипетЛуксозен хотел покрай морето, където можете са карате сърф, да се гмуркате, да яздите кон или камила, да се отправите на сафари в пустинята или да разгледате античните забележителности.

За свободното време Частни плажове, лагуни с размер на три олимпийски басейна, деткси кът и басейн.

Храна Седем рестранта и бара, включително „Рамзес“, който предлагат специалитети от местната кухня.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 16250 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност