Варна – морската столица на България

5
Добави коментар
magazin
magazin

Варна – известен град с толкова много неща, толкова много звезди от екрана са от там, толкова много случки се случват там. Нормално градът е на трета позиция по размер и население. Всеки който е бил там, определено е оставал очарован от моркста градина, моста или дори плажа, може би дори и нощният живот. Отлично място за купони, разходки, развлечение, дори работа. Варна е толкова голям град, че работа се намира на различни места, колкото и странно да звучи.

Веднага можем да започнем с това, какво се крие в самият град. Например златното съкровище от халколита, което се смята, че е най-старото на света. За да продължим по темата с музеите можем да добавим, че варненският музей има 32 зали, в които винаги има нещо на изложба и винаги може да се посети. Общата цифра за броя на музеите във Варна е 10, което е предпоставка за няколко дни посещения по музеи и разглеждане на интересни и ползотворни изложби. Във всеки един от музейте винаги има какво да се види, без значение от къде сте.

В интернет пространството, можете да намерите информация за 29 галерии, които се намират на територията на град Варна. Очевидно Варна се очертава да бъде огромен център на културно и артистично наследство или поне показно.

Стига с тази култура, музеи и антични представления. Нека да се насочим към естеството на 21 век и модерните за правене неща във Варна. Всеки обича да гледа кино в наше време. Няма нищо лошо, но в обсек от около 70км около Варна, няма кино или поне такова, което да предоставя смислени кадри. Затова всички от близките градчета и села отиват да гледат филми във Варна, като можете да забележите, колко много различни автомобилни регистрации се виждат, най-често от Добрич.

Освен за кино, лятото е най-точният сезон за „Лятната столица на България“. Плажовете са пълни с туристи от цялата страна и чужбина. Нощният живот през лятото също е в разгара си с някои от най-известните дискотеки и клубове по самия браг. Плажната ивица е достатъчно дълга, за да ви накара да си направите една чудесна, лятна, среднощна разходка по брега. Аспарухов мост – този който виждате над водата, изобщо не е само за преминаване на автомобили. През летните сезони, той бива осветен от магически светлини и се превръща като от приказките, за да ви покаже цветното си величие. От там също можете и да скочите. Не, не буквално, а с бънджи. Предлагат се контролирани скокове от там само трябва да разберете кога точно.

Варна е прекалено голям град, за да може да се разкаже всичко за него в няколко реда. Определено трябва да го посетите сами, за да усетите неговата магия.