Баз Лурман разказва в сериал историята на рапа

2
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Грандмастър Флаш и Нас са продуценти на The Get Down, който тръгва на 12 август

Баз Лурман („Танцуващо сърце“, „Мулен Руж“, „Великият Гетсби“) е поредният режисьор от киното, който реализира високобюджетен сериал. Според американски медии първият сезон на неговия The Get Down, който излиза на 12 август в платформата „Нетфликс“, е струвал около 120 млн. долара за 13 епизода.

Виж още: Ето кой пее в саундтрака на „Великият Гетсби“

Сюжетът напомня хитовия „Империя“ на Лий Даниелс, само че ситуиран през 1977-79 г., когато на музикалната сцена в Ню Йорк диското е достигнало своя апогей и се ражда нов музикален стил – хип-хопът. Историята на появата му е разказана чрез живота на група младежи от Южен Бронкс и тяхното изкуство, най-вече музика и танци.

Синът на Уил Смит, 17-годишният Джейдън, е най-известното име сред младите афроамериканци в главните роли. Героят му е художник (т.нар. „райтър“) на графити.

Участват още Джими Смитс и Джанкарло Еспозито.

Сред персонажите в The Get Down е пионерът на жанра Грандмастър Флаш, днес на 58 и копродуцент на сериала заедно с рапъра Нас.

Припомнете си хита му от 1982-ра The Message (Посланието), от едноименния дебютен албум на Grandmaster Flash and the Furious Five.

Авторитетни музикални издания определят това парче като най-великата хип-хоп песен на всички времена и най-доброто, създадено през 80-те години.

Очакванията са новата поредица да има по-голям успех от тазгодишния „Винил“ на Мартин Скорсезе и Мик Джагър, който беше посветен на нюйоркската роксцена през 70-те, но приключи скоропостижно след едва 10 епизода.