Специалисти съветват как да кърмим и захранваме успешно бебето на 1-ви август

1
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Седмицата на кърменето се отбелязва между 1-ви и 7-и август от 1992-ра година насам. Целта на инициативата е да промотира безопасното захранване на бебетата по света, да свали табутата върху кърменето и да покаже предимствата на този естествен начин за отглеждането на новородените.

Темата на тазгодишната Седмица на кърменето е “Ключът към устойчиво развитие”. В основата й стои разбирането, че здравословният начин на живот трябва да започне с първата глътка въздух.

Бургас ще се включи в отбелязването на седмицата с Консултативен форум на тема “Как да кърмим и захранваме успешно  бебето”. Той ще се проведе на 1-ви август (понеделник), между 18 и 20 часа на Открита сцена “Охлюва”.

Проф. д-р Стефка Петрова от Националния център по обществено здраве и анализи ще представи съвременните аспекти по отношение на кърменето и захранването на децата в кърмаческа възраст, храненето на жените по време на бременност и кърмене и ще отговаря на зададени от вас въпроси.

Консултанти по кърмене към Националната Асоциация „Подкрепа на кърменето“ и специалисти от РЗИ – Бургас ще правят персонални консултации във връзка с проблеми при кърменето на децата. Ще бъдат раздавани съвременни информационни материали, свързани с кърменето, храненето и развитието на децата до 12-месечна възраст.

Организатори на инициативата са Община Бургас, РЗИ – Бургас, УНИЦЕФ-България и Национална Асоциация „Подкрепа на кърменето“. Форумът е част от Програмата за подобряване на храненето и физическата активност на децата в Община Бургас (2016-2019).