Левски търси убедителна победа на старта :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: Sportal.bg

Днес „сините“ стартират участието си в първенството срещу Монтана. Двубоят тази вечер на „Георги Аспарухов“ е идеална възможност тимът да стартира с победа, която би била първа за Петрович при третия му престой на „Герена“, пише Sportal.bg. В края на миналия шампионат той записа поражения от Славия и Берое. Левски няма успех в първия мач от сезона в последните 3 години и това също е тенденция, която „сините“ ще искат да прекъснат.

 

Почти сигурно на върха на атаката за Левски ще започне Бабатунде Адениджи. Нигериецът до момента не оправдава присъствието си в отбора, но през седмицата вкара два гола в контролата с Витоша (Бистрица). В същото време Венцислав Христов не е в оптимална форма и ще остане на пейката. Зад Адениджи ще действат Хеан Деса, Антонио Аниете и Франсис Нар. Наказан заради натрупани картони от миналия сезон е Роман Прохазка. Божидар Краев и Веселин Минев пък са контузени. В отсъствието на левия бек капитанската лента ще носи Боян Йоргачевич.

 

Монтана претърпя доста промени през лятото. Отборът се спаси от изпадане след бараж, но наставникът Емил Велев напусна и бе заменен от Стевица Кузмановски. Той няма да може да използва контузения бразилски нападател Данило Соуса Монис-Бала. Монтанци ще действат предпазливо и ще чакат грешки в противниковата защита. Кузмановски възлага големи надежди на опитния Маркиньос. Той е най-резултатният чужденец в родното първенство (55 гола в 226 мача), но никога не се е разписвал срещи Левски.