Pokemon Go: Какво трябва да знаете?

2
Добави коментар
weblip
weblip

Играта Pokemon e феномен, който си проправи път към двете най-големи платформи iOS и Android. Този път нещата обаче са различни с Pokemon Go

Какво е Pokemon Go

Pokemon Go няма нищо общо със старата игра от Game Boy play, която вероятно си спомняте. Това безплатна мобилна игра достъпна през мобилните платформи iOS и Android. През дисплея на вашия телефон вие виждате малки същества все едно те съществуват, които трябва да хванете („Gotta Catch’em All“) .

Истерията е пълна и тя се превърна в най-популярната игра в Apple Store в рамките само на 4 дни.

Ако сте абсолютен новак в Pokemon Go, то тук може да научите важни неща за играта.

Защо хората й обръщат такова внимание?

Ако си спомнята 90те години, тогава голяма мания имаше с игрите на Nintendo, където децата играеха на видео игри с покемони, гледаха анимационни филми с покемони и вояюваха с покемон карти по време на междучасията в училище. Реално децата последните 2 десетилетия никога не спряха да играят на всякакви игри свързани покемони. Последните 2 3DS игри за покемони на Nintendo се продадоха с над 25 млн. тираж общо. Думата Pokemon (идва от комбинация на букви на 2 думи pocket – джоб и monster – чудовище)

В кои страни е налична Pokemon Go?

Към 19 юли 2016 играта е налична в следните страни:

САЩ, Нова Зеландия, Австралия, Германия, Великобритания, Австрия, Белгия, България, Хърватия, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Гърция, Гренландия, Унгария, Исландия, Ейре, Латвия, Литва, Люксеембург, Малта, Холандия, Норвегия, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Швеция, Швейцария.

Всеки момент се очаква да бъде пусната в Азия.

Свалих си приложението, но играта не тръгва?

Сървърите, които хостват играта в момента имат доста проблеми. Изглежда, че фирмата, която е разработила играта Niantic не е очаквала толкова голям интерес към нея. Това е причината пускането на играта да бъде отложена в редица държаваи докато не се осигури нужния ресурс за безпроблемната й работа. Ако имате проблеми със стартирането, не се отчайвайте, а пробвайте по-късно да я пуснете.

Опитвам се да създам нов играч, защо Nintendo не харесва името ми?

Полето е за вашето потребителско име, а не за истинското ви. Вероятно има дублиране на имена и трябва да сложите друго.

Къде се крият всичките тези покемони?

Тези малки чудовища са скрити в „реалния“ свят, формално казано, който създава вашия телефон. Трябва да следите през дисплея. Когато такова чудовище попадне близо до вас той се появява на вашия радар.

Как да се движа?

Просто трябва да се движите, да ходите както си ходите из парка, мола, по улиците и да следите на дисплея на вашия телефон дали няма да изкочи някой покемон.

Защо виждам тези червено-бели топки? 

Такива са правилата. Трябва да хвърлите топката по покемона, която като вакуум го изсмуква и той вече принадлежи на вас.

Как се хвърлят топките?

Когато локализирате покемон натиснете бутона Pokeball тогава около самия покемон се появява бял кръг, а вътре в него друг зелен кръг, който се свива и раздува. Когато е в най-малката си част, тогава е най-добре да метнете вашата топка по покемона. Ако не, натискайте както ви е удобно. В интернет пространството има вече достатъчно видео уроци по мятане на pokeball

Стават ли уловените покемони ваши роби?

Има доста спорове по въпроса. На който му се чете има цял документ на английски език, който оспорва, че заловените покемони за ваши роби.

Можете ли да освободите вече заловените покемони?

Не. За разлика от предходни игри, вие не може да освобождавате заловени покемони. Можете да ги прехвърлите на Професора, който в замяна ще ви даде бонбон.

С кой Покемон е удачно да започна?

Можете да започнете с Squirtle, Bulbasaur или Charizard. Можете да започнете и с електрически плъх, който е лице на Покемон вече 20 години – Pikachu.

Какви са сините трептищи кубове е играта?

Наричат се PokeStops. 

Когато se приближите към този куб, той се преобразява във въртящ се диск. Докоснете и плъзнете с пръст през него. Ще вземете различни неща, които ще ви помогнат да ловите покемони.

Какво е AR?

AR – augmented reality (буквално значи добавена реалност). Това е ефекта, който играта създава при включена игра. Добавя малки обекти към реалността около вас, когато гледате през дисплея на телефона докато играете. Използва камерата на телефона, която отразява реалността пред вас и добавя разни покемони.

Защо играта ми замръзва след като хвана покемон?

Пак се връщаме на сървърите, които хостват играта. Ако играта замръзне и се появи символ за зареждане, който не изчезне за повече от 30 секунди, то затворeте приложението с force stop и го пуснете отново. Покемонът, който сте уловили би трябвали да ви се брои. Ако не, лошо!

Как мога да се присъединя към отбор?

Трябва да сте стигнали до ниво 5. Трябва да намерите Gym, където да се присъедините към някой отбор. Gym-овете са тези злтани и сребърни кули, които виждате на вашата карта.

Има ли значение кой отбор ще избера?

Не. Най-вероятно ще искате да се присъедините към отбора, в който играят вашите приятели.

Защо трябва да ходя до Gym-a?

Това е мястото, което трябва да превземете от друг отбор, който го държи. Или да защитите от набезите на друг отбор, ако този Gym се държи от вашия отбор. Завземането става, след като отидете до такъв Gym с различен от на вашия отбор цвят и пуснете там покемон. Ако вашия отбор държи и защитава такъв Gym, то вие може да работите по увеличаване на силата на Gym-a. Трябва да вдигнете prestige-a на вашия Gym. Когато вдигнете достатъчно вашия prestige, може да пуснете един ваш покемон, при което става по-трудно превземането на вашия Gym.

В секция shop на играта може да видите колко Gym-а контролирате.

Опасно ли е да играете Pokeomn Go пияни?

Да.

Опасно е да играете на играта, когато шофирате, карате велосипед, карате ховърборд или правите нещо друго, с което играта отнема вашето внимание. Никога не правете това! Никога не се отдалечавайте от вашите родители без тяхно знание с цел да ловите покемони по улиците и парковете.

Мразя да ходя. Мога ли да играя играта докато карам?

Можете, ако ви се умира. За това по-добре не го правете. За съжаление разработчика на играта все още не е разработил такава функция, която да пречи на шофиращите да играят.

Едва 14.00 часа, а батерията ми падна.

Pokemon Go изпозлва вашия дисплей, камера, GPS, видеопроцесор. Тази игра е едно от приложенията, което хаби най-много батерия на вашия телефон. Заклетите играчи на Pokemon Go ходят с допълнителна батерия или мобилна зареждачка за телефон.

Мога ли да продавам покемони м/у приятели?

Все още не могат да се трейдват покемони, но разработчика работи по въпроса.

Колко дълго мога да играя преди да остана без пукната пара?

Толкова дълго доколкото стоите далече от покупките в играта, с които подобрявате вашите способности.

Какво да правя с всичките дублирани покемони?

Може да ги замените с Професор Уилооу за бонбони. Натиснете Pokeball бутона в долната част на екрана. Изберете дублирания покемон и натиснете бутона Transfer.

За какво служат яйцата?

Занесете яйцето в инкубатор, който имате още от започването на играта. След като изходите необходимото разстояние от него ще се излюпи покемон.

Омрзънали са ми новините за Pokemon Go и не искам и да чувам нищо за тази мания.

Не се знае още колко ще продължи тази истерия около Pokemon Go. Хубаво е обаче, че Chrome имат приставка, която блокира всички новини свързани с Pokemon Go – PokeGone. Инсталирате и забравяте за Pokemon Go

 

От екип на „ЛИП Трейд“ ООД