Разкрита ли е мистерията с полет MH370?

4
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Все повече се налага хипотезата за самоубийствен маршрут на главния пилот, който умишлено приземил самолета в океана

Самоубийствено поведение на пилотите – това беше една от хипотезите за изчезването на малайзийския самолет през март 2014, което се превърна в една от най-големите мистерии в историята на авиацията.

Виж още: Полет 370 – мистерия а ла „Изгубени“

Издирването на останките се очаква да бъде преустановено до края на годината, като се налага мнението, че машината умишлено е приземена в океана.

Издирвателните действия на юг в Индийския океан не откриха следи от самолета – до миналата година, когато на остров Реюниън, край Мадагаскар, беше намерена част от крилото, т.нар. флаперон (елерон + задкрилка).

С помощта на подводни дронове и сонарно оборудване бяха претърсени и 120 хил. кв. км от морското дъно.

Миналата пролет при подобен инцидент самолет на германска авиокомпания се разби във Франция, като се доказа вина на пилота, който страдал от психическо заболяване.

Виж още: Променят изискванията за работата на пилотите

Малайзийският боинг 777 изчезна по време на курс от Пекин за Куала Лумпур с 239 души на борда. Разследването от австралийска страна се фокусира върху хипотезата, че през последните минути машината е летяла на автопилот.

Преoи дни сп. „Ню Йорк магазин“ се позова на конфиденциален документ от разследването, че капитанът на малайзийския самолет – 53-годишният Захари Ахмад Шах, е тренирал на домашен симулатор самоубийствен полет в океана.

Властите в Малайзия отрекоха да са стигали до такова заключение, но тази седмица и Би Би Си цитира водещ експерт по самолетни катастрофи, според когото MH370 е умишлено насочен към океана.

При гостуването си в австралийското тв предаване „60 минути“ Лари Ванс коментира, че ерозията по намерените останки от крилата на самолета и отсъствието на множество парчета показват, че по-скоро става въпрос за контролирано приземяване.