Коя е българката, спечелила 68 млн. евро джакпот в Испания

1
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Късметлийката Гошка уцелила втората по големина печалба в историята на местното тото 2

В понеделник по обед Г. излиза от дома си в испанското село Кинтанар дел Рей, за да отиде до тотопункта, където има навика да проверява дали е улучила „нещо“ от тегленето на La Primitiva в събота.

„Нещото“ се оказва 67 998 532,81 евро за познатата шестица плюс джакпот – втората най-голяма награда в историята на тази игра на късмета. А получателката на чека – 61-годишна българка, разказва испанският в. „А Бе Се“.

По това време вече се е разчуло, че именно там е спечелена колосалната сума, и в пункта вече бил екипът на телевизия „Кастилия-Ла Манча“, който тъкмо коментирал, че все още никой не си е потърсил наградата.

Г. е Гошка, която живее в Испания от 16 години със семейството си – съпруг, две деца и трима внуци, – но почти не владее испански език. Затова когато й казали, че е милионерка, първоначално помислила, че се шегуват с нея.

След това започнала да звъни на близките си. И мъжът й, и синът им работят като шофьори на камиони и по това време били на работа.

Треперя цялата, не мога да повярвам, наистина не мога да повярвам, че сме богати, че сме спечелили, споделя внучката й.

Кметът на населеното място, което има няколко хиляди жители, се надява част от парите да се инвестират в създаването на нови работни места – за хората, които преди време са посрещнали гостоприемно българското семейство.

След облагането с данъци Гошка ще получи чисти 54 млн. евро, съобщава Би Ти Ви.

Сънародничката ни играла с готов фиш, върху който били печелившите числа от тиража: 11, 24, 28, 30, 32 и 34.