Нападение с нож в центъра на Лондон

1
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Полицията работи по две основни версии – тероризъм или психическо заболяване на нападателя

Един човек е загинал, а петима други са били ранени при нападение с нож на площад „Ръсел“ в британската столица Лондон, предаде Би Би Си. 

Нападението е станало около 22.30 часа местно време. Жертвата е жена на 60 години. Ранени са още две жени и трима мъже. 

За нападението е задържан млад мъж. Версиите, по които се работи, са терористична атака и психическо заболяване. 19-годишният извършител на нападението е бил арестуван, след като полицията използвала електрошоков пистолет, за да го обезвреди.

„Според предварителни данни психическото състояние е значителен фактор в този случай и това е една от главните версии, по които работи следствието“, каза помощник комисарят на лондонската полиция Марк Роули, цитиран от Ройтерс. 

„Но на този етап, разбира се, ние трябва да сме отворени за различни версии относно мотивите нападателя и затова тероризмът като възможен мотив си остава една от насоките, в която работим“, добави той.

Полицията веднага струпа допълнителни сили в района на инцидента – лондонския квартал Блумсбери, който е център на интелектуален, учебен и културен живот и любимо място за отдих на жителите и гостите на британската столица.

Нападението идва на фона на редица други атаки в Централна и Западна Европа.

Източник: Би Би Си