Владимир Каролев: Огромните печалби от лотария са черни лебеди

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: google

Независимо дали човек е спечелил 50 милиона или 1000 лева, той не трябва да променя своето поведение, а да се придържа към „процеса през който трябва да мине мисленето“, когато се взима решение дали да се инвестира в един или друг актив. Това обясни икономистът Владимир Каролев в студиото на телевизия Блумбърг.

 

„Това, което се случи на Гошка, е черен лебед. Изобщо не трябва да се фокусираме върху тези редки случаи. Оказва се, че когато човек спечели бонус, той започва да възприема тези пари така, сякаш не са негови и става много рисков с тях. Не случайно има няколко случаи, в които спечелили милиони хора, след няколко години са загубили всичко“, каза Каролев.

 

Според него, към Гошка е имало много жлъч и завист, които тя с нищо не е заслужила. „Черен лебед няма, това е термин, който показва, че в икономиката и финансите няма нещо, което да не може да се случи. По нашите телевизии се промотират всякакви игри на късмета и така разпиляват вниманието на хората.”, каза още финансистът.

 

Каролев твърди, че ако човек няма идея как да харчи и инвестира парите си ,няма значение дали ще получи 54 милиона или 1000 лева, винаги ще има проблеми. Според него, не е случайно, че има вече доста примери на нашенци, спечелили милиони от тотото, които след няколко години отново са бедни.