Диета с елда за бързо и здравословно отслабване

1
Добави коментар

Диета с елда – един от най-трудните, но и най-ефективните методи за тези, които желаят бързо и здравословно отслабване.

Продължителност: 1 седмица. Резултат: минус 10 килограма за седмица.

Дръзката моно-диета се основава на елдата, което дава повод да се обоснове тезата, че ще се отървете от излишни килограми, но с отговорност за вашето здраве. Какво ще ви даде тази диета, както и всичко за нея ще научите по-долу. Но преди това да кажем, че еднотипните диети са само за напълно здрави хора.

ЕЛДА

Това е един от най-вкусните и най-здравословните хранителни продукти. Елдата е с по-малко въглехидрати, отколкото другите зърнени култури, и поради тази причина е ценен диетичен продукт, с достатъчно протеини в него. Елдата е богата на витамини, аминокиселини и микроелементи. Също така е богата на желязо, калций, фосфор, йод, витамини В (В1, В2, В6) и PP, P, и рутин.

Колко полезна е елдата?

Елдата е богата на фибри, което помага да се “прочистят” червата. Тя е отличен инструмент, създаден от самата природа, за да се предотврати запек. В допълнение, подпомага детоксикацията и работата на черния дроб, укрепва капилярите и намалява холестерола. Също така се знае, че елда помага при остеоартрит и болести на органите на коремната кухина. Смята се, че дори помага да се отървете от лека депресия, както и повишава нивото на допамин. Но най-важното свойство на зърнената култура и чудесно за тези, които се осмеляват да започнат елда диета е, че елдата съдържа комплексни въглехидрати, с бавно усвояване, което осигурява дълго усещане за ситост.

Роджър Стюърд, диетолог и издател на книга за елдата казва :”Бих казал, че тази диета е за здрави и мързеливи хора. В края на краищата, за да вземете решение за моно-диета, трябва да имате здраво тяло, което няма здравословни проблеми. 

Но имайте предвид и негативите на диета с елда. Да, бих препоръчал да се консултирате с диетолог, защото ще давате на тялото си само един продукт за една седмица. Например, диета с елда е противопоказана за хора, които имат проблеми със стомашно-чревния тракт – язва, хроничен гастрит и т.н. Дори и да сте напълно здрави, не започвайте диета с елда по време на тежко психическо напрежение и стрес.

И още. Не забравяйте, че обикновено резултат с елда диета се постига бързо, но ако не съумеете да го запазите след края на диетата, то има опасност от това, всички килограми да се върнат.

Диета с елда

Същността на диетата се състои в това, да се яде елда за седем дни. Само елда!

Полезните свойства на елдата ще бъдат загубени в случай, че се свари. Затова пригответе едлата като я залеете с вряща вода, но без да я варите след това. Направете го по-добре през нощта, след това сутрин получавате елда, готова за употреба.

Бележки: в елдата не могат да се добавя сол, захар или подправки. Забранено е и маслото. Яжте полусварена елда, но чисто, без добавки. Последното хранене трябва да бъде най-малко 3-4 часа преди лягане.

Какво да се пие с диетата с елда?

Ако искате да се постигне максимален ефект, се опитайте да увеличите водата, въпреки че по този въпрос има различни мнения. Все пак ние твърдим, че трябва да приемате вода, защото тя ще усили процеса на отслабване и дори може да надминете предполагаемите резултати. Ако изпитвате трудности, можете да си позволите един грейпфрут или портокал в най-тежките моменти.

Как да прекратим диетата?

Основното правило – не се нахвърляйте върху храната в деня след диета. Опитайте се да приемете в първата седмица след диетата около 600-700 калории. Оптимални продукти: варено яйце, зеленчукови салати, крехко месо, риба. Сега можете да си позволите и чаша сладък чай на ден, но с малко количество захар.

В следващите 2-3 седмици, се опитайте да запазите диетата си под 1,200-1,500 калории. Тази диета трябва да е разнообразна. Мазни и сладки храни трябва да се избягват. Брашното също.

Повторете елда диетата не повече от 2 пъти в годината. И то само ако нямате хронични проблеми със сърдечно-съдовата система.

Ако сте се решили на генерална промяна, то съветваме ви да разгледате и по-подробно нашите онлайн услуги…

Ако е било полезно, споделете: