Билки за високо кръвно.

1
Добави коментар
Petar_Stefanov
Petar_Stefanov

Билки за високо кръвно ползват много хора в днешно време. Обръщането към билките и богатството на природата е не случайно. Популярните лекарства в аптеките са доста по-скъпи, не ефективни и с множество странични ефекти. Високото кръвно е проблем за много от хората в световен мащаб. То води до редица сериозни усложнения, увреждания и заболявания, като инсулти и инфаркти. Следенето му и регулацията, чрез диетата, билките и активността са много важни фактори за доброто ни здраве. Ето и билки полезни за регулирането на кръвното налягане:

Имел

Имела е билка, която действа добре на цялостната сърдечно-съдова система. Тя регулира ритъма на сърцето, когато се приема под формата на отвара. Така и кръвното налягане е нормализирано. За приготвяне на чай се ползват листата на имела. Те се накисват във вряла вода и изстудената течност се приема всекидневно.

Гинко Билоба

Билката има множество ползи за сърцето, сърдечния ритъм и нормалното кръвно налягане. Тя спомага изчистването на организма от свободните радикали в него и активизира кръвообръщението. По този начин се контролира помпането и изпомпването на кръв от и към сърдечния мускул, а оттам и нивата на кръвното налягане. Гинко Билоба е сред най-използваните билки за високо кръвно.

Балканска Чубрица

Балканската чубрица е типично българска билка или подправка, както някои твърдят. Тя е много ефикасен и лесно достъпен лек за високото кръвно налягане. Спомага преноса на кислород в кръвта и изчиства тялото ни от токсини. Отварата се приготвя от супена лъжица, от билката и 200 милилитра вода. Оставя се да заври и се пие по-малко през целия ден на глътки.

Хрян

Билката е известен регулатор на кръвното налягане. От билки за високо кръвно, тя е една от най-ефикасните, доказали се с годините. За целта се ползват корените на хряна. Почистени те са варят във вода, като се настъргват. Варенето трае около 30 минути и количеството вода от литър намалява на половина. Дозата, която се получава стига за 5 дни всекидневен прием по 100 милилитра сутрин на гладно. Така се активизират процесите по кръвообръщението и регулирането на пулса и кръвното. Преди да се започне втори курс на лечение се почива една седмица.

Total 0 Votes

0
0

Tell us how can we improve this post?