Упражнения за тънка талия

1
Добави коментар
biomall
biomall

Тънката талия от векове е символ на женствеността и оформеното тяло. Тя винаги е плод на много усилия, тъй като натрупването на мазнини точно в областта на талията и корема е доста често срещан проблем. По-долу описаните упражнения, оформят талията и се грижат за страничните коремни мускули, които я поддържат тънка и стегната. 

6 упражнения за тънка талия  Руско усукване с тежест

За упражнението са ви нужни гирички, дъмбел или диск с тежест от 3 до 6 килограма, в зависимост от моментната ви форма. Легнете на пода, изправете тялото на ъгъл 60º спрямо пода, а краката свийте в коленете. Вземете с две ръце избраната тежест и я поставете пред гърдите, като лактите са плътно до тялото. Започнете да извивате тялото вляво и вдясно. При извиването трябва да усещате стягане в страничните коремни мускули и по-малко натоварване в ръцете. Направете по 20 повторения на страна за начало.

Наклони встрани с тежест

Нужни са ви 2 гирички с тежест от 3 до 5-6 килограма. Застанете в изходна позиция изправен стоеж с крака на ширината на раменете. Хванете двете гирички отстрани на тялото. Започнете да се навеждате максимално наляво и надясно като трябва да извършвате движението единствено със страничните коремни мускули. Направете минимум 20 повторения на страна, напредналите могат да включат серии.

Усукване от клек с тежест

Упражнението ще натовари както страничните коремни мускули, така и краката и седалището. Нужна ви е тежест с общо тегло около 5-6 килограма или по-малка за начинаещи. Застанете в стабилен висок клек. Тазът е изнесен силно назад, малко над нивото на коленете, краката са малко по-широки от раменете. При упражнението трябва да усещате силно стягане в бедрените мускули. Вземете тежестта пред гърдите и с изправен гръб започнете да усуквате вляво и вдясно. За начало направете 10-15 повторения на страна.

Наклони към ляв и десен крак от лег

Вариация на второто упражнение е такова, изпълнявано от лег. Необходими са ви отново гирички – 2-3 килограма. Легнете по гръб и свийте краката в коленете. Хванете гиричките и започнете да се накланяте към всеки крак като се стремите да го докоснете. Повторете 20-30 пъти на страна.

Усукване от планк

Едно от най-добрите упражнения, както за талията, така и за цялото тяло, е усукването от планк. Планковете са много добри упражнения, които имат както статичен, така и динамичен вариант, които имат фокус коремни мускули, но развиват и цялото тяло (повече за тях може да прочетете тук).

Застанете на висок класически планк, стегнете силно корема. Започнете извиване на тялото от талията към пода като се стремите с таза да го докоснете. Трябва да усещате силно стягане в страничните мускули. Повторете 20 пъти на страна, а след време започнете да правите и серии.

Усукване от страничен планк

Усукването от страничен планк обикновено се изпълнява с гиричка от 1-2 килограма в горната ръка. За целта застанете в страничен планк на лакътна опора и вземете гиричката в свободната ръка. Започнете да извивате тялото като промушите ръката под себе си и достигнете възможно по-далеч с нея. Направете 10-15 повторения на всяка страна.