5 храни за млада и красива кожа

3
Добави коментар
svetla58
svetla58

Младата кожа е едно от най-ценните ни оръжия. Нейната красота е важна не само за външния ни вид, но и за здравето ни. Ако искаме да изглеждаме сияйни и добре, не е необходимо да посещаваме козметика ежедневно, а просто да спазим няколко прости правила и да се храним с правилните храни.

На първо място в нашата класация за храните, които правят кожата ни да изглежда млада, поставяме рибата. Тя е богата на полезни мазнини, които придават на лицето ни сияен и здравословен вид. Рибата е ценен източник на проетеини, с който можем да изглеждаме наистина прекрасно.

Бразилският орех е ядка, която е много полезна за щитовидната жлеза, тъй като е богата на селен. Селенът, от своя страна, играе ключова роля в здравината и поддържането на младостта на кожата ни.

Доматите са богати на ликопен, който е важна съставка, отговорна за здравината на кожата. Хапвайте повече розови домати, които са полезни и за сърцето, а и много вкусни и диетични.

Цвеклото, което не всички обичат е зеленчук, богат на толкова много вещества, че не бива да го лишаваме от диетата си. В него се намират желязо, калций, магнезий, манган, калий, фолиева киселина, витамини от група В, витамин А и С. Заради високото съдържание на антиоксиданти цвеклото предпазва от вредното въздействие на свободните радикали в организма, и съответно от остаряване и израждане на клетките.

Зеленият чай също подмладява кожата ни, той е антиоксидант, който тонизира и подхранва измореното ни лице. С него бихте могли да си правите и маски, които оказват благотворно влияние на външния вид. Включете тези прекрасни храни в менюто си и се насладете на ефекта, който те ще ви дарят.

 

 

 

 

 

Етикети:
дамска мода, дизайнер, елегантност, звезден стил, звезди, интересно, красота, млада кожа, мода, Моден свят, модерно, модни тенденции, Потайности, стил, стилно