Владимир Лисичков: Мамят ли ни телевизионните врачки?

4
Добави коментар
jim.parashkevov
jim.parashkevov

Не ви ли омръзна да гледате гнусните и дебели врачки и гадатели по телевизията? Аз лично не мога да ги понасям вече и затова реших да проведа един мъничък, но интересен експеримент.

Целта ми беше да докажа, един път завинаги, че всички тези персони са абсолютни шарлатани, които живеят и просперират на гърба на наивници. Естествено, се оказах прав… За провеждането на моя малък научен експеримент ми трябваше телефон. Магьосниците таксуват по левче, а дори и повече, на минута и нямах желание да се набутвам. Този проблем реши братовчед ми, който ми предостави служебния си мобилен телефон (Спокойно, работи като брокер в голяма фирма, нека гадовете плащат).

И така…звъня си аз на един от посочените вещерски телефони и на секундата се свързвам с автоматизирана телефонна централа. Неприятен женски глас със сълиен диалект плямпа простотии около три минути само и само за да ми вземе паричките. След това, жертвата трябва да си избере желания гадател или гадателка. Аз избрах вещица № 1, Маг Елеонора. Свързват ме, но се оказва, че в момента вампирката е заета и асистентката й ме моли да обясня на нея проблема си, за да го запише и предаде на шефката си.

-Имам голяма и тежка мъка, споделям аз, трагателно. – Баба ми и дядо ми решиха да се развеждат на дърти години. Малката ми сестра е бременна, не знам кой е бащата и дали изобщо ще се омъжи. Секретарката ме помоли да й кажа рождените дати и имената на всички засегнати, дори и моята и ми каза да я потърся на друг (също импулсен номер) на следващия ден за да ми съобщи резултатите. Я да видим, сега….си казах.

12 кинта до момента

На другия ден многократно се опитах да се свържа със секретарката, но без никакъв успех. Посоченият телефон беше изключен цял ден.

Това доблави още 10 лева към сметката на братчеда. Гласовата поща си работеше без проблеми и си таксуваше, както си трябва.

Вечерта реших да звънна за последно и този път, за моя изненада, даваше свободно.            Пак беше същата асистентка. След като няколко минути уж рови из списъците, за да ме намери и съответно нобута яко, ми заяви, че ситуацията е изключително тежка. Олеле, майко!!! Някой лош и завистлив човек бил направил възможно най-черната магия на дядо ми и баба ми, за да се разведат. Виновникът е лице с буквата В. Горкичката ми сестричка пък, била с блокиран късмет и затова приятелят й не искал да я вземе, а можело и да направи спонтанен аборт всеки момент. За щастие, обаче, спасение имало. За целта трябвало да занеса три сурови кокоши яйца, две сварени падпадъчи яйца, едно синьо манисто, едно дървено кръстче, десет камъчета, един млечен шоколад с бадеми или стафиди, три бели свещи, една монета от два лева (от новите), конец от дреха на дядо ми или негов косъм и доста други глупости и всичко щяло да се оправи за отричателно време, след кратък магически ритуал, извършен от вещерката Елеонора.

– Каква е таксата и мога ли да Ви платя, чрез easy pay? – попитах аз с изключително сериозен глас.

– Амииии, промоционалната тарифа е по 200 лева на всеки индивидуален случай (плаща се в брой на място), но ви гарантирам, че след ритуала, животът на близките Ви ще потръгне, най-сетне.

– Аха, ясно, това са страхоти новини.

– А за кой ден да ви запиша час, господине?

– Не е нужно, аз ще ви потъркя, приятен ден.

Край и на този разговор – Цена: 20 лв.

За жалост, има много хора между нас, които в отчаянието си, ежедневно се връзват на празните приказки и обещания на подобни измамници, но важното е, че сега и Вие знаете истината и няма начин да станете жертви на този долен вид измама.

Интересни Факти

Като начало трябва да отбележа, че за съжаление, баба ми и дядо ми няма да се развеждат, тъй като и двамата починаха преди доста години. А, да, аз съм единствено дете и никога не съм имал сестра и, последно, цялата тази работа ми струваше 42 лв. Хммм, изводи можете да си направите сами…

Специален Агент Владимир Лисичков: https://www.facebook.com/VladiLisichkov