7 полезни Viber трика, които може би (не) знаете

2
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Как да направите използването на Viber възможно най-удобно

Viber е една от най-използваните в глобален мащаб чат платформи, като компанията тепърва обмисля как да се развива и да печели нови почитатели. Ориентирани към забавлението и по-младата аудитория, от компанията са твърдо решени да предоставят на потребителите си възможно най-удобното и сигурно приложение в услуга на клиента. 

Ето седем трика, представени от колежките от Nie-Jenite, които могат да са ви полезни във Viber: 

1. Скрийте информацията, когато сте били онлайн

Влезте в „Настройки“ – „Защита“ и изключете статуса „Онлайн“. Дори и ако влезете във Viber, за да направите тази стъпка, никой няма да разбере.

2. Скрийте статуса за преглед на съобщения

Ако искате изпращача да не разбере, че сте прочели съобщението му, влезте в „Настройки“, изберете опцията „Известия“ и деактивирайте опцията „Покажи прегледаните съобщения“.

3. Не претоварвайте паметта на телефона

Гласовите съобщения във Viber автоматично се съхраняват в телефона. За да не претоварвайте паметта, най-добре е да ги изтриете. Влезте в „Настройки“ – „Медия“ и кликнете върху опцията „Изтрий гласови съобщения“.

4. Скрийте профилната си снимка от непознати потребители

Ако не искате вашата профилна снимка да се вижда от всички потребители на Viber, влезте в „Настройки“ – „Защита“ и деактивирайте опцията „Покажи моята фотография“. Сега потребителите, които не са във вашия списък с приятели, няма да виждат вашата снимка.

Интервю: Атанас Райков: Във Viber винаги сме целяли изграждането на възможно най-добрия продукт

5. Отстранете статуса „Използване на приложението“

Друга възможност: практически всички приложения и игри, които инсталирате на телефона са синхронизирани с Viber. По този начин стават видими за другите потребители от списъка с контакти. За да изключите тази опция, влезте в „Настройки“ – „Защита“ и изключете опцията „Използване на приложението“.

6. Поставете парола

Ако не искате някой да прочете вашите съобщения, можете да сложите парола на Viber. Месинджър няма такава опция, но можете лесно да го изтеглите от всеки App Store и да го инсталирате за няколко минути.

7. Инсталирайте Viber на компютъра си

Още един полезен съвет във връзка с използването на приложението – комуникирайте с други потребители на Вайбър чрез своя компютър. Просто го инсталирайте на компютъра.

Източник: Nie-Jenite.bg