Мостовете, които трябва да видите

3
Добави коментар
seomystic
seomystic

Различните метали, като стоманата и алуминия намират все по-голямо приложение в модерната архитектура. Освен за масивни небостъргачи в мегаполисите, метални стълби, канални решетки и други стъпала за метални конструкции се използват и за изработването на величествени мостове, които се превръщат в символ на модерното строителство.

Представяме ви една красива селекция от популярни метални конструкции:

Мостът Slauerhoffbrug, Холандия

 

Този креативен мост прилича на багер, погледнат отдалеч. Наричан е и „летящ мост“. Въпреки, че е изработен от метални стълби и други модерни материали, мостът е проектиран като подемните мостове на средновековните замъци. Квадратната платформа на моста се повдига 10 пъти на ден над реката, освобождавайки място за преминаване на плавателни съдове.

Мостът „Гюстав Флобер“, Франция

 

 

С дължина 670 м., този величествен мост представлява най-високият подемен мост в Европа – с височина 91 м. Когато се повдига, металната конструкция осигурява пространство за преминаване на круизни кораби и платноходки. Изработен от различни канални решетки и метални стълби, мостът тежи 1300 тона. Освен за автомобили, съоръжението е предназначено и за пешеходци.

Мостът Henderson Waves, Сингапур

 

 

Най-високият мост в Сингапур представлява обикновена конструкция с нестандартна форма и дизайн, който привлича всички погледи. Изключително модерна визия, съчетана с метални елементи, като метални стълби и оребрена стомана, която преминава на седем „вълни“ по дължината на съоръжението. Мостът е пешеходен и разполага с места за отдих и чудесна гледка.

Ако ви допадат впечатляващите метални конструкции и планирате проект, включващ решетъчни скари, метални стълби или други подобни съоръжения, то ние от Метални стълби ще сътрудничим в изработката и доставката на качествени и сертифицирани материали.