За красиви и здрави нокти

12
Добави коментар
iventeto
iventeto

Маска от зехтин и лимон.

Загрейте на водна баня една лъжичка зехтин, докато цветът му потъмнее. След това капнете малко лимонов сок. Като поохладнее малко, започнете да масажирате с получената смес повърхността на ноктите. Сложете си хавлиени ръкавици и пренощувайте така. За най-добри резултати процедурата се прави два пъти седмично. Укрепваща вана със сол и йод.

Вземете чаша топла вода и разтворете в нея непълна супена лъжичка сол. Добавете 2-3 капки йод, след което отпуснете пръстите си за 20 минути в получаната смес.

Йод против разслояване на ноктите.

Преди да си легнете, втрийте в ноктите йодна тинктура с помощта на четчица. Като за начало ноктите ви ще пожълтеят, но до сутринта йодът вече ще е попил в тях и те ще възвърнат цвета си.

Грижа за ноктите с горски плодове.

Вземете някакви горски плодове и натрийте с тях ноктите си.

Отвара от билки за укрепване и захранване на ноктите.

Вземете две супени лъжички лайка, кипнете, изчакайте да изстине и накиснете пръстите си за 15 минути. След това изплакнете и втрийте крем.

Но освен естествената красота на ноктите, много е важна и тяхната подръжка. Изрязвайте ги с хубава ножичка или нокторезачка. Евтините такива не режат добре и чупят ноктите, което е изключително вредно за структурата им. За оформянето им използвайте неметална пиличка за нокти и пилете само в едната посока. Не използвайте ярки лакове за нокти, защото те изтощават ноктите и ги правят по-чупливи. Когато чистете с препарати, слагайте ръкавици, защото активните съставки премахват не само замърсяванията, но и най-горния слой на ноктите Ви. И в крайна сметка добре оформеният маникюр не е задължително да е много дълъг. С къси и лакирани в естествен цвят нокти ще се отличавате от другите.