Джони Уокър – История на успеха

56
Добави коментар
anatolii
anatolii

Джони Уокър – История на успеха

Публикувано на 2 октомври 2009 &nbspот SL

Историята на прочутото уиски започва, когато Джон /Джони/ Уокър решава да продава собствено изработен алкохол в малкия си хранителен магазин в Айршир, Шотландия. В началото питието е популярно само в близката околност и Джони дори и не предполага, че ще дойде ден, когато всички хора по света ще могат да се насладят на произведената от него напитка.

Марката става масово популярна чак след смъртта на Джон и неговият син Александър и внукът му Александър втори са основните двигатели на този огромен успех. Под управлението на Джон приходите от уискито съставляват едва осем процента от целия оборот на фирмата, докато при предаването на бизнеса от Александър на неговите синове тази цифра драстично нараства и достига 90 – 95 процента.

Преди 1860 г. е забранено да се продава уиски, което съдържа смес от малц и пшеница. Така през 1865 г. за първи път става възможно Александър да произведе първото смесено уиски – „Walker’s Old Highland”

Александър е и човекът, който изработва квадратната форма на известната бутилка през 1870 г. Това означава – по-малко счупени бутилки и повече бутилки, събиращи се на едно място. Другата основна характеристика е етикетът, който е поставен под точно 24 градуса и дава достатъчно място за по-голям размер и видимост на написания текст.

В периода 1906-1909 г. внуците на Джон – Джордж и Александър увеличават видовете уиски и представят „цветовите-имена”. През 1908, когато Джеймс Стивънсън е главен директор започва прецизното преобразуване на различните предлагани на пазара видове. Уискито е преименувано от Walker’s Kilmarnock Whiskies на Johnnie Walker Whisky. В добавка става факт и мотото „Родено 1820 – Постоянно ставащо все по-силно”, както и лого-картинката на елегантния мъж с цилиндър на главата.

През първата световна война се налага да бъде прекратена продажбата на бялото-Джони и през 1932 г. Александър втори добавя нов вид „Johnnie Walker Swing” – вдъхновен от необикновения вид на бутилката, който и позволява да се клати напред и назад.

През 2009 г. новият директор Браян Донаги решава да премести предприятието, където се произвежда известното уиски от Килмарнок и стотици хора да бъдат оставени без работата си. Въпреки сериозните протести срещу нарушаването на традицията сегашното ръководство обявява, че преместването ще е факт до края на 2011 г.

Прочети още за:

Джон Карпентър не само печели 1 милион долара в американското издание на „Стани Богат”. Той прави това със завидно самочувствие и по много забавен начин.

Насладете се на тази негова невероятна победа и успех …
Доста поучително видео. Най-хубавите неща в живота рядко са материални и времето, което отделяме на близките си хора е много по-ценно от всички пари, които можем да спечелим.
Пропуска над 9000 изстрела, в кариерата си на професионален баскетболист.
Загубва около 300 мача.
26 пъти му е оказвано доверие да реши мач с последния си удар. И той се проваля.

Проваля се отново и отново, но …

Уникално изпълнение и много красива музика изпълнявана на чаши вместо инструменти.

Водата е прекалено ценен ресурс, за да се разхищава.

Клипът е много интересно замислен. Родители се радват на прохождането на детето си. А то прохожда, за да спре разхищаването на вода в дома си.