ЗАЩО Е ВАЖНО ДА ЗНАЕМ ПРИЧИНАТА ЗА ЗАБОЛЯВАНЕТО СИ? И КАК ДА Я ПРЕМАХНЕМ?

1
577
Добави коментар
spirittours.eu
spirittours.eu

Небезизвестният учен, психолог и физиолог д-р Валери Хънт разкрива:

„Едно от най-важните мои открития е, че болестта започва в енергийното поле на човек, а ако заболяването започва в енергийното поле, то и процесът на оздравяване ще започне на същото място“.

Сигурно сте забелязали, че колкото и лекарства да изпие човек, колкото и операции да си направи, резултатът е: или временно подобрение на състоянието, или болестта се проявява по някакъв друг начин, или се появява нова. Каква може да е причината за това?

Можем ли да сложим край на здравословните си проблеми, без да се връщат отново и отново?

Разбира се, че е възможно и именно това е идеята на лечението! От хиляди години да бъдеш лечител е означавало да помогнеш с натурални средства на човека да възстанови напълно тялото си,  да се спомогне неговата естествена способност да се самолекува, но и да се установи причината и тя да се премахне. В днешно време това разбиране за лечението се възражда.

В моята практика аз също съм установила, че много хора имат желание да се излекуват, но им се иска да разчитат на вълшебното хапче или на специалиста да реши проблема. Траен успех сме имали обаче, когато човекът е бил готов да работи върху себе си и да бръкне там, където най-много го боли, а именно в спомените си, в натрупаните емоции и модели.

Как менталните модели и натрупаните емоции причиняват заболяванията?

В нашия живот (а защо не и от предишни животи), ние носим товара на убежденията и нагласите, на онези скрити гласове, които ни прошепват: „Ти не си готов за това!“, “Той/тя ще те нарани.“, „Ти си виновен, че се случи така.“ и т.н., и т.н. Тези гласчета се обаждат в съответните ситуации и предизвикват силни емоции като страх, неувереност, гняв, вина и още много други. При такива чувства от мозъка се отделят съответните химически вещества и те започват да циркулират в кръвоносната система, засягайки и натрупвайки се в съответните органи. Например гневът облива черния дроб, страхът – бъбреците и сърцето, обидата – щитовидната жлеза, ненавистта – зрението и т.н.

Ако ситуациите и мислите ни се повтарят, емоциите също се повтарят. Така се натрупва в съответния орган отрова, която създава условия за заболяване. Ако ние се храним здравословно, ще спомогнем на организма да възстанови здравето на съответните органи, ако изчистваме редовно телата си от токсини, шлаки и паразити, ще укрепим имунната система и ще подобрим цялостното си здравословно състояние. Но… ще премахнем ли така причината за заболяването?

А не се ли премахне причината, проблемът ще се завърне, защото и процесът на натравяне ще продължи.

Как да открием и премахнем причината за заболяването?

На първо място – чрез осъзнаване. Говорим за процес, който изисква желание да се изкорени проблемът и най-вече готовност да бръкнеш в раната си. Осъзнаеш ли своя ментален модел, който ти вреди, можеш да го замениш с полезен. Осъзнаеш ли емоциите, които те тровят, можеш да го овладееш или изчистиш, откриеш ли случката, която е причинила твоите страдания в този или в предишен живот, можеш да простиш…

Моят холистичен алгоритъм за лечение на заболяванията

Макар че предпочитам да се фокусирам върху превенцията на здравето, все пак към мен се обръщат и много хора, които имат вече някакво заболяване. Често ортодоксалната медицина им е помогнала доста, за да оцелеят и да заживеят един относително нормален живот, но заболяването, в повечето случаи, е все още налице.

Когато имаме наличие на физически проблем, ние го решаваме с физически средства. А причината търсим чрез други методи. Ето и моят холистичен подход:

Ние сме това, с което се храним! Нека дадем на тялото си храната, от която има нужда и да отстраним вредителите. Изключваме от менюто на човека всички храни и напитки , които му вредят. Съставяме програма за пълноценно хранене според заболяването, нуждите и целта ни. Да нахраним клетките! В наше време храните не са достатъчно богати на нутриентите, които са ни необходими, особено при наличието на заболяване. Затова включваме и натурални биоактивни добавки, които хранят нашите клетки и ускоряват процеса на укрепване и възстановяване. Да започнем на чисто! Не случайно в нашата религия и култура има над 200 дни пост годишно. Още от най-древни времена се е знаело, че колкото се храним, поне толкова трябва и да изчистваме, за да се възстанови балансът. Аз ползвам програма, която изчиства и токсините, и паразитите, и натрупаните шлаки.

За нея повече съм писала в статията си Как изчистих лицето си и свалих килограми с натурална формула.

Да намерим причината! И да я отстраним! Когато прочистим организма и нахраним мозъчните клетки, мисълта се прояснява, човек се насища с енергия и е готов да мисли позитивно, да повярва в собствените си сили и най-после да се обърне към себе си. Според аюрведа има две причини за заболяванията. Първата е липсата на синхрон с природата, а втората – карма. Ако едното е следствие на начина ни на живот в последните години, другото може да е породено, както в този живот, така и в предишни. Имам редица пособия и начини човек да надзърне в тези светове, но един от най-успешните начини, това е хипнозата и най-вече регресията. Понякога съзнанието не позволява да се върнем в травматичен момент или не можем да си повярваме, затова с помощта на опитен хипнотерапевт, търсим в състояние на хипноза, кое събитие е породило проблема ни. Остава дискусията, осъзнаването и изчистването. Или както каза една моя клиентка: „Разговаряш вече с нов човек!“.

Така е, когато си живял по определен начин и това те е докарало до заболяване, следва да промениш начина, за да постигнеш различен резултат.

Аз самата съм се подлагала на хипноза с регресия и обещавам да споделя в най-скоро време най-интересното от изживяванията си. Ще пусна и записи.

А ако желаеш да се излекуваш трайно, бъди готов да преминеш през всички етапи и след трансформация да се превърнеш в „нов човек“. Този нов човек ще е здрав, ще е щастлив, ще познава себе си в дълбочина и ще бъде готов за един хармоничен и осъзнат живот.

Ако желаеш да дискутираме повече, ще се радвам да ми пишеш! Това означава, че има още един осъзнат и буден човек, който наистина иска да реши проблемите си и да живее един пълноценен живот!

С много Любов от мен!

Елена Терзиева

Нутриционист, Консултант по правилно хранене

За контакт: 0889 901 660, Skype: helen.terzieva, e-mail: [email protected]

индивидуални консултации (вкл. и по скайп) изготвяне на хранителна програма, според личните ви цели и начин на живот диети, съобразени със заболяванията ви базирани на специално разработени тестове (вкл. и онлайн) сканиране с квантов анализатор (био-скенер) измерване с аналитична везна Танита процедури с кислородна терапия Dermio (отрицателни йони)