„Домът на мис Перигрин за чудати деца“, според Тим Бъртън

3
585
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Поредното приключенско фентъзи от режисьора на „Чарли и шоколадовата фабрика“ е екранизация по едноименния роман от Рансъм Ригс и е по кината у нас в самия край на септември

Трите романа от Рансъм Ригс за чудатите деца на мис Перегрин са бестселъри, чиито персонажи са познати и у нас. От 30 септември по кината е и първата им екранизация – дело на Тим Бъртън.

Поредното приключенско фентъзи от режисьора на „Чарли и шоколадовата фабрика“, „Алиса в Страната на чудесата“ и „Едуард с ръцете ножици“ е с участието на звезди като Ева Грийн (в заглавната роля,) Самюъл Джаксън, Джуди Денч, Рупърт Еверет.

Виж още: „Едуард Ножиците“ в 60 секунди

Партнират им и десетина млади актьори начело с 19-годишния Ейса Бътърфийлд, популярен от сериала „Мерлин“, „Изобретението на Хюго“ на Мартин Скорсезе и фантастиката „Играта на Ендър“.

Неговият герой Джейк тръгва по следи, които го отвеждат до тайно убежище – Дома на мис Перигрин за чудати деца. Докато опознава обитателите и техните необикновени способности, той осъзнава, че сигурността е илюзия и ги дебнат опасни и могъщи врагове.

Смразяващият визуален свят на Бъртън този път стъпва на самата книга, илюстрирана със стари фотографии. Всъщност именно колекцията ретроснимки вдъхновяват Ригс за романа.

Там изоставеното сиропиталище е ситуирано на самотен остров край брега на Уелс, макар самият автор да е американец.

Преди да се захване с поредицата, той е написал „Наръчникът на Шерлок Холмс: Методите и мистериите на най-великия детектив“, който излиза като съпътстващо издание към филмите на Гай Ричи с Робърт Дауни-джуниър.