Часовниците на Барак Обама

4
401
Добави коментар
chasovnici-bg
chasovnici-bg

Часовниците на Барак Обама

Каква по-добра реклама на дадена марка часовници от това самият американски президент да бъде рекламно лице, носейки часовник от тази марка. Този късмет имат часовници Jorg Gray. Изданието UK’s Times публикува детайлно изследване относно часовникът на американския президент Барак Обама модел Jorg Gray Secret Service Chrono. В контраст с високия клас часовници, които много от световни лидери избират, последните няколко американски президенти, включително Джордж У. Буш и Бил Клинтън носят часовници Timex по време на мандата си. Вероятно изборът на марката часовници Таймекс е с цел асоциация с типа на „работещия мъж”, обикновен както всички останали мъже или пък е свързан с патриотизъм към притежаването на часовник от американска марка, каквито са часовници Timex.
Известно е, че преди Обама е носел часовник Tag Heuer 1500 закупен след дипломирането си по право в Харвард. Въпреки това, по повод на рождения му ден Обама получава специален часовник Jorg Gray хронограф от служителите на Secret Service. Интересно е, че обикновените граждани могат да си закупят редовен часовник Jorg Gray chronograph от този модел, но не и точно такъв часовник специално издание на Secret Service, който се отличава с емблемата на Secret Service върху часовника.
Тъй като часовниците на президента или на политиците по принцип не са от темите, който се оповестяват като официални прессъобщения, откриването на това какъв точно часовник носи Барак Обама е свързано с множество дискусии, разглеждане на снимки, където макар и рядко той е с навити ръкави на своята риза. Един внимателен преглед на наличните снимки показват, че Барак Обама е носил швейцарски часовник TAG Heuer Series 1500 от началото или средата на 1990-те до края на 2007 година. През този период, изглежда, че това е бил единствения му часовник, който носи ежедневно в продължение на 10 или 15 години. Макар и вероятно да няма толкова голяма стойност като например гравирания и подарен от Мерилин Монро Rolex на президента Кенеди, все пак дългогодишния часовник TAG Heuer носи за Обама сантиментална стойност, носен по пътя му към израстване в кариерата и създаване на семейството му.
След това изведнъж се забелязва промяна с друг часовник, който е по-голям и с черен циферблат. Става ясно, че по повод своя 46-ти рожден ден, на 4 август 2007 г., Барак Обама получава подарък от агенти на Тайните служби, които са били отговорни за неговата сигурност по време на президентската кампания тогава. Дизайнът на часовника представлява голям хронограф, с черна кожена каишка и индикации за 24-часов индикатор, хронограф и датник. Изработен е от stainless steel със заден капак на резба и е водоустойчив 10 bar. Механизмът на часовника е кварцов японски Miyota. По своите спецификации този часовник не е скъп и се продава за около $ 210, но единствено в специализираните магазини на Secret Service, предназначени единствено за техни служители, като всички печалби от магазина отиват в благотворителни организации. Тъй като тези магазини не са достъпни за обществеността часовникът на Барак Обама, специално изработени хронографи за Тайните служби от марката Jorg Gray с тяхното лого върху часовника, са обречени да останат оскъдни екземпляри сред колекционерите.

Източник : МегаМол www.Chasovnici-bg.com

Google