Декингфлоор: Декинг,WPC Декинг

2
1186
Добави коментар
holz
holz

Декингфлоор- декинг подови настилки на достъпни цени.

Декинг системите са архитектурен елемент, вид платформа (oт deck – палуба), изградена от дърво или композитен материал, най-често служещо за подово покритие на открито – при веранди, градински беседки, оформяне на площта около басейни и др. Декингът е и сред най-използваните подови конструкции за тераси, веранди и други пристройки към основната част на сградата . Назовава се още градински паркет или екстериорен паркет, тъй като обикновено се конструира извън сградата, често повдигнат на определена височина от нивото на терена. Като технология на декинга се състои в поставянето на дъски или WPC плоскости върху специални за целта скари (монтажни подложни профили от дърво или WPC).

Декинг настилките представляват конструкция, която се изгражда от висококачествена дървесина, импрегнирана за дълготрайност и красота или WPC материал . Важен елемент от декинг конструкцията е подложната конструкция на пода, която трябва да осигурява стабилно закрепване, вентилация и оттичане на водата. Гредовата конструкция може да бъде монтирана на различна височина, в зависмост от това дали е на нивото на терена или повдигната. Декинг настилката може да се монтира както върху бетонна плоча, така и върху предварително подготвен терен. Мястото, където ще бъде монтирана, трябва да е здраво и устойчиво. Конструкцията да няма директен контакт с терена и да не се допуска задържане на вода върху терена, където ще се монтира декинг системата.

                                                                                       

Тъй като декинг конструкциите най-често са на открито, материалите, използвани за тяхното изграждане, трябва да са устойчиви на атмосферните условия, устойчиви на гниене, на вода и ултравиолетови лъчи, действия на насекоми. Най-често се използват за производство на декинг от висококачествена дървесина-мербо, малас, тик, ипе, кумару, гарапа, жатоба, кемпас, бамбук, кедър, тиково дърво, махагон. Повечето екзотични дървесини притежават естествена устойчивост срещу влагата и слънчевите лъчи. По-популярните и широко разпространени видове дървен материал, като ела, бор, смърч, могат да бъдат третирани, за да се защитят от гниене, но за разлика от екзотичните дървесни видове, нямат висока издръжливост на екстремни климатични условия и UV лъчи.

                                                                                                         Освен дървесина, може да се използват и материали, изработени от композитен дървен материал, дървено-пластмасови композитни материали. Композитните материали се изработват от естествени дървени частици, свързани с висококачествени полимерни вещества. Така се получава устойчив на действието на околната среда и атмосферните влияния материал. Изглежда като дърво, но е по-траен и по-изискан. Повърхността е устойчива на надрасквания от различни предмети. Материалът е резистентен срещу дървоядни насекоми и плесени за разлика от масивната дървесина.