4 Безценни Съвета за Преместване на Мебели и Багаж в София

2
654
Добави коментар
hitarpetar79
hitarpetar79

Предстои ви преместване на вашите вещи от едно място на друго? Ние от Хамали Оникс ще ви помогнем с няколко полезни съвета при преместване на мебели и багаж. Ще ви издадем няколко тайни които ще ви помогнат в пренасянето на вашето имущество, ще ви спестят време и пари.

Не сте се местили преди и нямате представа какъв е реда и колко ще ви струва? Няма проблеми никой не се е родил научен, но трябва да сте наясно с няколко важни неща съпътстващи едно преместване в София предварително като например.

1.) Вие ли ще товарите и разтоварвате вещите или ще ползвате хамали? Тоест имате нужда само от превоз или транспорт в комбинация с хамали за преместване на вашите мебели. Това ще ви насочи какво, къде и как да търсите в интернет. Ако имате нужда само от превоз съответно не е нужно да търсите фирми за хамалски услуги защото на практика вие имате нужда от транспортна услуга свързана с превоз на мебели и багаж. Тоест ако търсите в София на думи като: „превоз на багаж“ , „Превоз на мебели“ или „транспортни услуги“ при условие, че имате по-малко вещи за пренасяне, ще откриете най-различни превозвачи работещи на цени от 30 до 40 лева за 1 курс в рамките на София без ограничение на времето. Това ще ви спести от 10 до 20 лева от стандартната цена за транспорт на хамалските фирми която е 50 лева за 2 часа независимо че ще превозвате 1 диван“от тук до тук“. Ако имате по-малко вещи които биха се събрали в обикновен микробус ние от Хамали Оникс ще ви предложим точно това – превоз в рамките на София на цени 30-40 лева за 1 курс.  2.) Искате точна цена за вашето преместване? Повечето от клиентите искат точно това. Направете списък на вещите и вземете размерите на по-едрите мебели – диван, секция, гардероб. Точната цена изисква точни отговори от ваша страна на въпроси като: Колко мебели имате за пренасяне? Колко кашона/чувала/чанти дребен багаж? От кой етаж ще се свалят и качват преметите? Ще може ли да се ползва асансьор. Какви са размерите на по-едрите мебели (ще минат ли през асансьор- при по-високи етажи)? Ще бъдат ли предварително разглобени по-едрите мебели (ако е нужно) или фирмата ще ги разглобява. Ще имате ли нужда от обратно сглобяване при нанасяне в новото жилище/офис? Ами опаковане? Ще може ли камиона да паркира пред входа на сградата, и ако не на какво разстояние от входа би могло да се спре? Само ако сте наясно с изброените фактори може да се прецени колко време (часа) ще отнеме на фирмата да се свърши работата и съответно да получите крайна цена за услугата. В най-общия случай цената зависи от сложността на задачата.

3.) Цени на час – кога и защо. Първо нека да стане ясно още от самото начало, че ако се местите в София и получите оферта на час за превоз или преместване с хамали, това не означава, че може да ползвате услугата за 1 час. При часово договаряне минималното време за ползване е 2 часа независимо от това, че би могло да отнеме 1 час. Стандартната цена за превоз в рамките на София е 20 – 25 лв./час а за хамали – от 10 до 15 лв./човеко-час. В най общия случай средната цена за наемане на бус – камионче с 2-ма хамали в София съответно за 2 часа е 100 лв. , 2ч./30 мин. – 125, 3 часа – 150 лв. Договаряйте цената със закръгляне на всеки половин час след първите 2 часа. Това ще ви спести 25 лева при условие че преместването приключи в първите 15-20 минути от следващия започнат час. По този начин ще бъдете таксувани за половин час вместо за един.

4.) Безплатен Оглед – Кога е необходим?  При условие, че имате прекалено много вещи за преместване, мебели за разглобяване, дребен багаж, евентуално опаковане, обратно сглобяване на мебели, намирате се на висок етаж без асансьор и други. В този случай е най-добре да повикате няколко фирми за оглед на място, който би трябвало да е безплатен, поне такава е практиката в София. Целта на това посещение е фирмата – евентуален изпълнител да се запознае отблизо с обема на работата, вашите изисквания и най-важното – да получите оферта с крайна цена. НО, първо поискайте приблизителна цена още по телефона. По този начин ще добиете представа колко би струвало вашето преместване и ще спестите част вашето лично време и това на фирмата ако цената не ви устройва. Обикновено оглед се прави при премесвания с бюджет над 200 лева.

Надяваме се, че сме успели да ви бъдем поне малко полезни за вашето предстоящо преместване в София. Но ако все пак имате някакви въпроси свързани с хамалски услуги и транспорт, ние от Хамали Оникс сме винаги на разположение всеки ден от 08:00 до 21:00 ч. на тел. 0893 484 770 или 0885 714 966. Обадете ни се още сега!