Великден в Рим – величествен и романтичен | Самолетна екскурзия | Италия | Рейма Травел – 04.06.2016

2
352
Добави коментар
reyma
reyma

ПРОГРАМА
 
1 ден – 14.04.2017 (петък)Среща на летище София. Отпътуване за Рим с директен полет на България Ер в 07:35 ч. до летище Фиумичино. Туристическа програма с лицензиран екскурзовод на български език „Античен Рим” (включена в цената) – най-големия амфитеатър от античността – Колизеумът, Императорския форум, величествената арка на император Константин; Колоната на Траян, националния паметник на Виктор Емануил – олтара на родината; Капитолийският хълм със стълбите на Микеланджело и базиликата „Санта Мария ин Арачели“; сградата на Римската община; Капитолийските музеи; площад Венеция.Настаняване. Свободно време.Нощувка.
2 ден – 15.04.2017 (събота)Закуска.Туристическа програма с лицензиран екскурзовод на български език „Римските площади – Бароков Рим“ (включена в цената) – артистичния площад “Навона” с трите прословути скулптурни шедьовъра – фонтана на “Четирите реки”, на Моро и на Нептун; площад Ротонда и уникалната сграда на Пантеона – най-старата запазена сграда от времето на Римската империя; централната търговска улица Via del Corso; магнетичния фонтан “Треви” – шедьовър на бароковата архитектура; площад “Испания” с фонтана Barcacha, проектиран от великите Bernini, Испанските стълби, църквата „Санта Тринита дей Монти” с откриващата се от нея прекрасна гледка към целия град.Екскурзия по желание (с доплащане): Посещение на град-държава Ватикана – Ватикански музеи и базиликата „Св. Петър“ с екскурзовод на български език – разглеждане на богатите колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство – Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело, Стаите на Рафаело, посещение на базиликата „Св. Петър“. Нощувка.
3 ден – 16.04.2017 (неделя)Закуска.Свободен ден.Можете да се присъедините към множеството хора, които се събират на този ден на площад Св. Петър, за да станат част от празничната атмосфера, да чуят обръщението на Папата и обявяването на Възкресение Христово. В свободния ден можете да се разходите в живописния парк Боргезе, където се намира панорамната тераса Пинчио и зоологическата градина на Рим. Друга идея за свободния ден е разходка в романтичния квартал Трастевере, където можете да се насладите на чаша гъсто италианско еспресо с вкусен великденски сладкиш от бадемово тесто. Средновековните калдаръмени улички на Трастевере са място за импровизирани концерти на класическа и модерна музика на открито, а в местните „тратории“ ще имате възможността да опитате и традиционни домашни специалитети.Свободно време. Нощувка.
4 ден – 17.04.2017 (понеделник)Закуска. Свободно време.Екскурзия по желание (с доплащане): Посещение на галерия Боргезе с екскурзовод на български език (Галерия „Боргезе” е един от най-популярните музеи в Рим,  изграден в началото на XVII век от архитекта Фламинио Понцио по поръчка на Шипионе Боргезе – племенник на папа Паоло V и страстен колекционер на произведения на изкуствата. Днес в уникалната галерия има над 560 картини и скулптури от известни майстори като Леонардо да Винчи, Веронезе, Рафаело, Тициан, Рубенс и много други).Нощувка.
5 ден – 18.04.2017 (вторник)Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време.Трансфер от хотела до летището за полет до София в 15:10 ч. Отпътуване за България.

Цени
Възрастен в двойна или тройна стая
Дете 2-11,99 г. на доп. легло
Единична стая

Ранни записвания до 30.11.2016
899 лв
879 лв
+300 лв

Стандартна цена
949 лв
929 лв
+300 лв

Цената включва:
-Самолетен билет София-Рим-София на България Ер с включени летищни такси и чекиран багаж до 23 кг. на човек;-4 нощувки със закуски в хотел Archimede 4* (или подобен);-Туристическа програма с лицензиран екскурзовод Античен Рим с посещение на Колизеума-Туристическа програма с лицензиран екскурзовод Бароков Рим с посещение на Пантеона-Tрансфери летище-хотел-летище;-Медицинска застраховка с покритие 5 000 €
В цената не е включено – задължително доплащане:
1. Слушалки по време на обиколките – 2 EUR на човек за всеки един от двата тура (заплащат се при получаването им на място);2. Градска такса – заплаща се задължително на рецепция на хотела: 6 € на човек на ден
В цената не е включено – по желание:1. Входна такса за базиликата Сан Клементе: 10 € на човек /заплаща на място/2. Допълнителни турове:- Посещение на Ватикана и Ватиканските музеи с местен екскурзовод на български език (с включена такса резервация, входна такса, ползване на слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод) на турист при минимум 15 туристи: 75 лв за възрастен; 60 лв за европейски граждани под 18 г.; – Галерия Боргезе с екскурзовод на български език (с включена входна такса за галерията и такса резервация): 69 лв за възрастен; 40 лв за европейски граждани под 18 г.;- Входна такса за посещение на Колизеума (включва билет за вход, такса резервация): 40 лв за възрастен; безплатно за европейски граждани под 18 г.
Двата тура, включени в основния пакет, са с продължителност около 3 часа всеки; необходимо е ползване на градски транспорт.
 
Хотел по програмата:
Хотел ARCHIMEDE 4* се намира на 150 метра от спирка Термини. Базиликата Санта Мария Маджоре е на 10 минути пеша. Фонтанът Треви е на 20 минути пеша. Колизеумът и Испанските стълби също са лесно достъпни пеша или с метро на съответно на 2 и 3 спирки.Стаите разполагат с телевизор, малък хладилник, самостоятелна баня със сешоар. В общите части има безплатен Wi-Fi достъп.

Часове на полетите:
FB 449 14APR SOFFCO 0735 0830FB1452 18APR FCOSOF 1510 1805
Резервации:
    Депозит: 30% при записване    Доплащане: 30 дни преди датата на тръгване
Информация за билети и карти за градски транспорт Рим:- Еднократен билет, валиден за цялата градска мрежа и за ползване до 100 мин.: 1,50 евро. При валидиране на билета в метрото, той не може да се ползва втори път за вход в метро, но е валиден за ползване в автобуси или трамваи в рамките на 100-те минути след валидацията- Карта за 1 ден за цялата градска мрежа: 7 евро
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:- валидна лична карта с 6-месечна валидност от датата на отпътуване;- няма здравни и медицински изисквания;Национална валута на Италия – евро (EUR); 1 лв = 0,52 EUR НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 30 дни преди датата на отпътуване.Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 човека.

По решение на италианските власти и с промяна, влизаща в сила от 01.09.2014 г. всички гости, настанени в гр. Рим и областта да заплащат задължително следната градска такса (city tax):
хотел 1-2* – 3 евро на човек/вечер;хотел 3* – 4 евро на човек/вечер;хотел 4* – 6 евро на човек/вечер;хотел 5* – 7 евро на човек/вечер.
Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуване.