Нова Година 2017 в Израел и Йордания

1
342
Добави коментар
ARIESHOLIDAYS
ARIESHOLIDAYS

29.12 – 1 Ден   София – Тел Авив

Отпътуване от летище София 16.10ч. с АК „България Ер“. Пристигане на летище Бен Гурион в 18:30ч. Трансфер и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

30.12 – 2 Ден   Назарет – р. Йордан – Табха – Капернаум – Тверия

Отпътуване  за Назарет и разглеждане на базиликата „Благовещение”, работилницата на Йосиф, параклиса „Св. Архангел Гавраил” и православната църква с кладенеца на Дева Мария. Отпътуване за река Йордан, където Исус Христос е покръстен от Йоан кръстител. Следва обиколка по местата, където Исус е извършвал чудеса около Галилейско море – Табха (мястото където е станало чудото с нахранването на 5000 души с пет хляба и две риби – възможност за обяд в ресторант, където сервират същия вид риба, с който Исус е нахранил петте хиляди човека); планината на Блаженството, където Исус избира дванайсетте си ученика измежду всички свои последователи; разглеждане на руините на древния Капернаум, където в къщата на Симон (Петър) е живял самия Исус. Настаняване в хотела в Тверия. Вечеря. Нощувка.

31.12 – 3 Ден  Тверия – Джераш – Аман

Закуска.  Отпътуване за Йордания. Туристическа обиколка на Джераш – древен град населяван още от бронзовата епоха и известен като „Помпей на Средния Изток” със запазени до наши дни останки от римски храмове, театри, улици ии сгради. Отпътуване за столицата на Хашемитското кралство – Аман – панорамна обиколка на града. При възможност и ако остане време посещенние на Цитаделата и археологическия музей. Настаняване в хотел в Аман. Новогодишна вечеря. Нощувка.

01.01 – 4 Ден  Аман – Мъртво море – Мадаба  –  Небо – Керак – Петра

Закуска. Отпътуване за Мъртво море – най-ниската точка на сушата на планетата. Свободно време за къпане в Мъртво море. Пътуване до Мадаба (на 30 км от Аман), едно от най-значимите места в Светата земя. Тук е съсредоточена най-голямата християнска общност в Йордания. В продължение на два века (от V до VII) стотици мозайки са подредени в църквите на Мадаба и обикновените домове, като тази, покриваща пода на гръцката православна църква „Св. Георги”, е най-впечатляваща (оригиналният размер на мозайката е 15,6 х 6 м – 94 кв. м, като само една четвърт е запазена до днес). Пътуване към планината Небо, едно от най-почитаните свети места в Йордания, и посещение на мястото, където се твърди,че е погребан Мойсей. Продължаваме по пътя на кралете с панорамна гледка към каньона Ал Мухеб. Пътуване към Керак и посещение на Замъка на кръстоносците (двореца Керак), който е дълъг 220 м и широк 125 м в северната си част и 40 м в южния си край. В замъка ясно се различават два типа архитектура – грубата зидария на кръстоносците и меката обработка на варовик, използван в късните арабски здания. Замъкът, който виждаме днес в Керак, датира от XII в. и е служил за крепост още от библейски времена. Пътуване към Петра. Настаняване в хотел в Петра. Вечеря.  Нощувка.

02.01 – 5 Ден   Петра

Закуска. Екскурзия в „Изгубения град” Петра – едно от новите Седем чудеса на света. Върви се около час пеша из извиващ  се сред планината каньон, в който се намират останките от старинния град. Местният екскурзовод разказва за историята и археологическите находки в този необикновен комплекс от храмове, жилища и гробници, изсечени в разноцветните скали на каньона преди повече от 2000 години. Посещение на пустинята Вади Рум – едно удивително място, почти недокоснато от човешка ръка. Тук времето и ветровете са изваяли високи пясъчни „небостъргачи” , познати като „Долината на луната” – мястото, където принц Фейсал бин Хюсейн и Лоурънс Арабски са установили щабовете си по време на арабското въстание срещу османците през Първата световна война. Настаняване в хотел в Акаба. Вечеря. Нощувка.

03.01 – 6 Ден    Акаба – Ейлат – Масада – Йерусалим

Закуска. Отпътуване за Йерусалим. Попътно посещение на най-популярния израелски курорт Ейлат, на брега на Червено море. *По желание, и ако остане време (заплаща се допълнително) посещение на най-голямата атракция на Ейлат – аквариумът и най-впечатляваща  подводна обсерватория – стотонната стоманена кула, забита в морето, около която от естествени материали е изграден коралов риф. Посещение на Масада – древна полуразрушена крепост с невероятна история, разположена на една единствена скала. Намира в източния край на Юдейската пустиня и недалеч от западния бряг на Мъртво море, между Сдомом и Ен Геди. Пристигане в Йерусалим.  Разглеждане на светите места: Маслиновия хълм – мястото на Възнесение Христово, Гетсиманската градина и базиликата в нея. Настаняване  в хотел във Витлеем. Вечеря. Нощувка.

04.01 – 7 Ден    Витлеем – Йерусалим

Закуска. Посещение на Витлеем и базиликата „Рождество Христово”, на чието място е роден Иисус Христос. Пешеходна обиколка на Стария град на Йерусалим. Разходка из арменския, арабския и еврейския квартал на града по „Виа Долороса“ (Пътя на Страданието), по който е вървял Исус към Голгота. Поклонение на Божи гроб – след което всички вече са хаджии. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

05.01 – 8 Ден   Йерусалим – София

Ранна закуска. Посещение на църквата с гроба на свети Георги в Лод. Отпътуване за Тел Авив. Разглеждане на стария град  Яффо (Яфа): Мостът на  желанията, старото пристанище, часовниковата кула. Трансфер до летище „Бен Гурион”. Отпътуване за България в 19.30ч.  Пристигане на летище София в 22:10ч.