Founder Institute София и Сосиете Женерал Експресбанк подкрепят таланти в създаването и реализирането на успешен бизнес

1
309
Добави коментар
NoviniteBG
NoviniteBG

Founder Institute София и Сосиете Женерал Експресбанк подкрепят таланти в създаването и реализирането на успешен бизнес

28 октомври 2016 г.

София, 28 октомври 2016 г.

Есенният семестър на Founder Institute (англ. – Институт на основателите) започна на 26 октомври, а обучителната му програма подпомага стартиращи предприемачи от цял свят в създаването на значими и устойчиви технологични фирми. Founder Institute има представителства в 60 страни и цели да глобализира Силициевата долина като модел за споделяне на идеи, опит и добри практики.

Семестърът продължава 4 месеца, а участниците бързо започват да градят своя бизнес и да тестват идеите си за стартъп. Сесиите са базирани изцяло на практиката, а преподавателите са грижливо подбрани ментори от глобалната мрежа от предприемачи на института. Учебната програма предоставя поетапно структурата, менторската подкрепа и контакти от цял свят, необходими за началото на една устойчива компания.

Само няколко дни преди старта на есенния семестър в София, на неформална среща одобрените участници имаха възможност да разговярат с менторите на програмата, вече завършили основатели, както и водещи местни предприемачи.

Сосиете Женерал Експресбанк припознава колко е важно да се създаде благоприятна среда за развитието на устойчив бизнес. За да подпомогне този процес и насърчи културата на обмяна на практически опит и иновативни подходи, банката покрива таксата за обучение на един от одобрените участници в програмата. Освен това, основателите от есенния семестър на Института, които достигнат до етапа на откриване на фирма, ще получат безплатен пакет банкови услуги за една година от Сосиете Женерал Експресбанк. „По време на семестъра, ще даваме активна обратна връзка на всички участници, а на най-добрите стартъпи ще дадем възможността да се свържат с партньори и клиенти на банката в сферата на своята бизнес идея“, заяви Радой Стоянов, ръководител на отдел „Маркетинг и дигитално банкиране“, който е ментор в програмата.

„Днес стартираме новия сезон в София с 22-ма интересни предприемачи, на които предстои да направят от идеите си бизнес и компании. Радваме се, че Сосиете Женерал Ескпресбанк са наш партньор отново и ще ни помагат с менторство и достъп до ресурси и своята мрежа“, каза Милен Иванов, Директор на Founder Institute – София.

До момента за Founder Institute са кандидатствали над 35 000 души в световен мащаб, а според анализи на института до програмата се допускат приблизително 30% от проявилите интерес. Дипломирането също е предизвикателство. По-малко от 40% от основателите на бизнеси, започнали обучението, успяват да завършат програмата. Успешно завършилите обаче се радват на огромен успех – над 2000 компании са създадени като част от програмата, над 80% от компаниите оцеляват и създават над 15 000 работни места в цял свят.

За Founder Institute

Founder Institute е създаден през 2009 г. от серийните предпримачи Адео Реси и Джонатан Грийчън и е базиран в Пало Алто, Калифорния, САЩ. Филиалът в София е открит в края на 2015 г. Директори на българската програма са Милен Иванов и Георги Миленчев.

За Societe Generale Експресбанк

Сосиете Женерал Експресбанк е седмата по големина финансова група в България. През изминалите три години отбелязва бърз ръст на активите си, като през 2015 г. печели първо място в категорията „Динамика на развитие“, връчена на 17-тите годишни награди на „Асоциация Банка на годината“. В групата на Сосиете Женерал Експресбанк влизат нейните дъщерни и асоциирани дружества Sogelease България, Сосиете Женерал Факторинг, животозастрахователната компания Sogelife България и компанията за оперативен лизинг и пълно сервизно обслужване АЛД Аутомотив. Заедно със своите 1 600 служители Сосиете Женерал Експресбанк се стреми да предлага на клиентите си достъпни, гъвкави, качествени, иновативни продукти и услуги при изгодни ценови условия. Банката заема още първо място на престижното финансово издание Euromoney по пазарен дял от валутни сделки с корпоративни клиенти и финансови институции. Получава отличието на Еuromoney FX Survey за трети път в рамките на 4 години. В продължение на две поредни години е №1 в България в годишната класация на Euromoney за най-добри институции в областта на управлението на парични потоци (Euromoney’s Cash Management Non-Financial Survey).

Наскоро рейтинговата агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния рейтинг на Сосиете Женерал Експресбанк – ‘BBB+’ със стабилна перспектива, който е възможно най-високия рейтинг, даван от Fitch на финансова институция в България.

– 99.74% от капитала са собственост на Societe Generale Group;
– 73.4 млн. лева нетна печалба за 2015 г.;
– 211.8 млн. лева нетен банков доход за 2015 г.;
– 5.3 млрд. лв. общ обем на активите към края на 2015 г.;
– 144 офиса;
– повече от 490 000 клиенти.

* Представените резултати са на индивидуална база за Societe Generale Експресбанк без нейните дъщерни дружества и асоциирани компании.

www.sgeb.bg

www.facebook.com/sgeb.bg