Вижте кои са най-предпочитаните застрахователи у нас

1
374
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: google

Брутният премиен приход на компаниите от общото застраховане в страната към 31 август 2016 г. възлиза на 1.06 млрд. лв., сочат данни на Комисията за финанов надзор. Това е с 5.34 на сто повече от сравнимия период на година по-рано, според изчисления на Profit.bg.

Лидерите след осмия месец на годината са Булстрад Виена Иншурънс Груп и Лев Инс със съответно 12.9 и 12.1 на сто от пазара, или съвкупните 25 на сто, т.е. ¼ от бизнеса в страната.

Над 10% пазарен дял към 31 август имат още Армеец (11.6%), ДЗИ Общо застраховане (10.5%), докато Алианц България и Бул Инс държат респективно 9.8 и 8.5 на сто.

Обобщените данни сочат, че компаниите от топ 6 държат 2/3 от пазара в сектора.

В топ 10 на най-големите по пазарен дял компании са още Дженерали, Евроинс, ОЗК Застраховане и Далл Богг: Живот и здраве.

Автомобилните полици (Автокаско и Гражданска отговорност) формират над 71% от брутните премийни приходи на застрахователите.

Лидер при задължителната застраховка Гражданска отговорност остава Лев Инс, следван от Бул Инс, Далл Богг: Живот и здраве, ОЗК Застраховане и Евроинс.

При Каско-то начело е Армеец, изпреварил Булстрад Виена Иншурънс Груп, ДЗИ Общо застраховане и Алианц България.

При „Пожар и природни бедствия“ лидер е Булстрад Виена Иншурънс Груп, следван от Алианц България, Енергия и ДЗИ Общо застраховане.