3 интересни идеи за спалнята

10
Добави коментар
DoKtOrA78
DoKtOrA78

Спалнята е стаята, от която започва и свършва денят ви, тя е мястото, което определя по някакъв начин вашата личност. Ето защо е важно тя да е удобна, комфортна и обзаведена с вкус, който най-добре да пасва на вас.

1. Практични странични джобчета.

Тези красиви и практични джобчета са предназначени за страничната част на леглото. Можете да си ги направите сами бързо и лесно, а резултатът е удобно място, където да поставяте вещите си, когато сте в леглото – очила, книги или пък бутилка с вода.

Необходими инструменти и материали: • подходящ плат • шевна машина или игла и конец

Инструкции: 1. Прегънете единия край на плата на желаната дълбочина, на която искате да бъде джобът. 2. Зашийте един към друг външните ръбове на така прегънатата част. 3. С помощта на два шева разделете така получения джоб на 3 отделни части, за да се получат 3 джобчета. 4. Подпъхнете горната част на плата между матрака и пружината (или по друг подходящ начин, в зависимост от вида на мебела), така че джобовете да висят отстрани на леглото. Можете също така да пришиете плата към кувертюрата, но в този случай функционалността на аксесоара става малко по-ограничена.

2. Фалшив прозорец на стената

Това е една нестандартна идея, подходяща не само за спалнята, но и за останалите помещения. За целта Ви трябват само 2 капака за прозорци и картина, поставена в рамка (сюжетът на картината е по Ваш избор), която да представлява „изгледът“ от Вашия фалшив прозорец. Закачете капаците от двете страни на картината, като е най-добре да ги монтирате на стената, тъй като рамката не е достатъчно стабилна за тази цел. За още по-голям ефект предварително боядисайте рамката и капаците в един и същ цвят, за да изглеждат така, сякаш са част от един истински прозорец.

3. Оживяваща украса

Този бърз и лесен проект ще придаде щипка стил и красота дори към най-обикновения интериор. Целта е да се създаде усещането, че украсата е жива и преминава от таблата на леглото към стената, по посока на тавана. Тази украса може да бъде с различни мотиви – цветя, листа или пък разноцветни пеперуди, устремени към небето. Можете също така да смесите няколко различни елемента, за да се получи един по-сложен сюжет.

Ако имате артистични заложби можете да изработите отделните елементи ръчно, с помощта на четка. Ако пък ли не, можете да разчитате на разнообразието от самозалепващи се апликации (най-добре перманентни такива, за да не се повреди повърхността при премахването им).